Izvor: Blic/Regioni arhiva vesti 04.03.2018

Naglo topljenje snega pravi probleme: Rastu vodostaji reka, proglašena vanredna situacija, svi u pripravnosti

Blic 04.03.2018
Zbog naglog topljenja snega raste vodostaj na Velikoj Moravi i svim rekama u Pomoravlju, Resavi i Levču, a vanredna situacija proglašena je u Zaječaru, Prokuplju i Doljevcu. Načelnik Uprave za upravljanje rizikom Sektora za vanredne situacije MUP… »

Umalo tragedija kod Sevojna: Stena se odronila na put između dva automobila (foto)

Blic 04.03.2018
Na putu između Užica i Sevojna jutros oko 7.30 pukom srećom izbegnuta je tragedija pošto su se na magistralu survale dve stene, od kojih jedna teška nekoliko stotina kilograma. Malo je nedostajalo, rekli su nam očevici da kamene gromade padnu na… »

Pripravnost u Lučanima zbog mogućih poplava

Blic 04.03.2018
- Opštinski štab za vanredne situacije opštine Lučani je doneo naredbu o stanju pune pripravnosti, što podrazumeva stalna dežurstva i preventivno delovanje - istakla predsednica opštine Lučani, Vesna Stambolić. Predsednica opštine Lučani i… »

Drama u Prokuplju: Zbog snega se srušila kuća u centru grada, žena za dlaku izbegla tragediju (foto)

Blic 04.03.2018
Niko nije povređen kada se srušila kuća nadomak centra Prokuplja nakon što je proradilo klizište usled naglog topljenja snega. Reka Toplica zasad je u svom koritu, a usled izlivanja pritoka popljavljene su oranice u Donjoj Trnavi i u rubnim delovima… »

"Ne ubijajte naše rode": Banaćani pisali predsedniku Libana, a ubrzo im je stigao ovaj odgovor

Blic 04.03.2018
Selo Taraš, blizu Zrenjanina, od 2015. godine nosi laskavu titulu "Evropsko selo roda", što ga svrstava u mrežu sela koju čine čak 16 država Starog kontinenta, gde su rode rado viđeni gosti. O privrženosti Banaćana tim pticama, govori i… »

Kralj Petar na samrtnoj postelji tražio da se podigne spomenik ovoj ženi

Blic 04.03.2018
Lazar Ristovski u ulozi kralja Petra I Karađorđevića projahaće 1. aprila starom čaršijom Tešnjar i tako će, pet godina nakon najave, početi snimanje filma "Čarape kralja Petra", po istoimenom romanu Milovana Vitezovića. Kako je najavljeno posle… »

U Jagodini održano takmičenje osnovaca u skijanju

Blic 04.03.2018
Na skijalištu u Izletištu "Potok" u Jagodini danas je, u organizaciji Jagodinskog sportskog saveza (JASA), održano takmičenje u skijanju učenika osnovnih škola ovog grada. Na takmičenju, kojem je prisustvovao i predsednik Skupštine grada Jagodine… »