Vojvodina arhiva vesti 10.03.2018

Zaplenjeno 10.000 tableta ekstazija u Novom Sadu

RTV 10.03.2018
NOVI SAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslava u Novom Sadu presekli su lanac krijumčarenja narkotika, zaplenili oko 10.000 tableta sintetičke droge ekstazi i uhapsili dve osobe. Prilikom pretresa automobila "citroen" novosadskih registraskih… »

Poziv mladima za Međunarodni letnji kamp u Litvaniji

RTV 10.03.2018
NOVI SAD - Fondacija "Novi Sad 2021" u saradnji sa Evropskom prestonicom kulture "Kaunas 2022" u Litvaniji, podržaće odlazak četvoro Novosađana – mladih umetnika ili kulturnih radnika, koji prođu kvalifikacije domaćina, na međunarodni letnji… »

Novi Sad: Objavljen oglas za izdavanje skloništa i garaža

Moj Novi Sad 10.03.2018
Javno preduzeće za skloništa oglasilo je izdavanje u zakup više nepokretnosti u nekoliko gradova Srbije. Rok za dostavljanje ponuda je 23. mart. U Novom Sadu, u zakup se daje 13 javnih i blokovskih skloništa – na Beogradskom keju 39 i 35, Bulevaru… »

Vozeći bicikl otimao tašne ženama po Staroj Pazovi: Policija ga uhapsila nakon druge pljačke!

Telegraf 10.03.2018
Osumnjičeni na biciklu prišao dvema ženama, otrgao im torbice, a zatim pobegao. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi rasvetlili su dve teške krađe izvršene na naročito drzak način i istog dana uhapsili N. J. (21) koji se… »

Problemi za Đukića: Partizan bez trojice bitnih igrača protiv Čukaričkog!

Telegraf 10.03.2018
Crno-beli neće moći da računaju na Sumu, Tošića i Ostojića. Trener fudbalera Partizana Miroslav Ðukić izjavio je, uoči gostovanja Čukaričkom u derbiju 27. kola Superlige Srbije, da očekuje pravu evropsku utakmicu protiv ekipe koja je u… »

U Kameničkom parku održava se humanitarna trka

Dnevnik 10.03.2018
Atletska trka, peti VPŠ „Novosadski kros – Trčim za dečji osmeh”, počinje u nedelju u Kameničkom parku u Sremskoj Kamenici. Humanitarno nadmetanje okuplja profesionalce i rekreativce iz cele zemlje, a trčaće se za decu bez roditeljskog… »

Dečija radionica "Umetnik u gradu svetlosti"

RTV 10.03.2018
NOVI SAD - Mesec frankofonije obeležava se u različitim novosadskim ustanovama kulture, pa su danas deca posetila Spomen- zbirku Pavla Beljanskog i saznala ko je bio Jefto Perić. Spomen - zbirka Pavla Beljanskog je riznica neprocenjivog blaga, a to su… »

Prvenstvo u šahu: Gužva na vrhu tabele

RTV 10.03.2018
NOVI SAD - U derbiju petog kola prvenstva Srbije u šahu u Novom Sadu, Aleksandar Inđić je pobedio, do sada vodećeg Miroslava Markovića, a zahvaljujući i pobedi Nikole Sedlaka nad Brankom Damjanovićem, pred finiš šampionata došlo je do gužve na… »

Da li je svinjarstvo isplativije od govedarstva?

RTV 10.03.2018
PEĆINCI - Svake godine u našoj zemlji beleži se smanjenje stočnog fonda, a pogotovo broj muznih grla. U selu pećinačke opštine, Donji Tovarnik, porodica Spasojević više decenija bavila se mlečnim govedarstvom. Međutim, dug period beleženja… »

Nagrada "Stanislav Lem" piscu Đorđu Pisarevu

RTV 10.03.2018
NOVI SAD - Žiri u sastavu Saše Radonjića, Brankice Đukić i predsedavajućeg Save Damjanova, ovogodišnju nagradu "Stanislav Lem" dodelio je piscu Đorđu Pisarevu, prepoznavši ga kao autora „postmoderne, fantastičke i eksperimentalne… »