Izvor: Dnevnik/Društvo arhiva vesti 16.03.2018

Letnji "časovnik" od 25. marta

Dnevnik 16.03.2018
BEOGRAD: Letnje računanje vremena počinje 25. marta, kada časovnike treba pomeriti sa jedan sat unapred. Ministarstvo privrede je saopštilo da, na osnovu Zakona o računanju vremena, letnje računanje vremena u 2018.godini počinje 25. marta u 2 sata… »

Radovanović: Povećan broj vakcinisanih, epidemija jenjava

Dnevnik 16.03.2018
BEOGRAD: Epidemiolog Zoran Radovanović izjavio je da je poslednjih meseci povećan broj vakcinisanih, dodajući da treba očekivati da epidemija malih boginja polako jenjava. Radovanović je kazao da je u martu epidemija malih boginja dostigla vrhunac… »

AMS: Očekuje se pojačan saobraćaj, mokri kolovozi

Dnevnik 16.03.2018
BEOGRAD: Na putevima u Srbiji se u popodnevnim satima očekuje pojačan saobraćaj, kao i mokri kolovozi zbog čega je neophodna opreznija vožnja. S povremeno usporenom vožnjom, ali i na moguće kraće prekide treba biti spreman zbog ovakvog vremena… »

RHMZ upozorava: Temperature niže i do 15 stepeni

Dnevnik 16.03.2018
BEOGRAD: RHMZ je izdao upozorenje na pad temperature i sneg, navodeći da će od nedelje temperature u Srbiji biti niže i za 15 stepeni, uz formiranje snežnog pokrivača. Upozorenje se odnosi na period od 18. do 23. marta. Prema prognozi, od nedelje će… »

Kuburović: Uskoro “e sud”, suđenje bez odlaska u sudnicu

Dnevnik 16.03.2018
BEOGRAD: Ministarka pravde Nela Kuburović najavila je uvođenje “e suda” najpre u Upravni sud, a potom i u privredne sudove, koji će omogućiti da stranke u postupku praktično više ne moraju uopšte da dolaze u sud. Uvođenjem “e suda”, će se… »

Epidemija boginja do maja, moguće je da se ponovi na jesen

Dnevnik 16.03.2018
BEOGRAD: U Srbiji je od malih boginja do sada obolelo 3.680 pacijenata, a lekari kažu da će epidemija sigurno trajati još mesec i po dana, a ukoliko se ne poveća broj vakcinisane dece može se očekivati da se ponovi i na jesen. Prema podacima… »

Puna koordinacija Pokrajine i MUP-a u vanrednim situacijama

Dnevnik 16.03.2018
Potpredsednik Pokrajinske vlade i komandant Pokrajinskog štaba za vanredne situacije Đorđe Milićević primio je danas delegaciju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, na čelu sa Predragom Marićem, pomoćnikom ministra i načelnikom… »

Blizu 4,5 miliona koverti u trećem izvlačenju nagrada

Dnevnik 16.03.2018
BEOGRAD: Blizu 4,5 miliona koverti sa slipovima i fiskalnim računima naći se u "bazenu" iz kojeg će sutra biti izvučeni dobitnici nagrada u trećem izvlačenju u igri "Uzmi račun i pobedi", navode organizatori nagradne igre. Radnici "Pošte Srbije"… »

Studenti: Studiranje ne odgovara zahtevima tržišta rada

Dnevnik 16.03.2018
BEOGRAD: Čak 73 odsto studenata u Srbiji smatra da obrazovni sistem naše zemlje nije usklađen sa tržištem rada, pokazuje danas predstavljeno istraživanje Centra za međunarodnu javnu politiku. Svega 8,5 odsto studenata smatra suprotno. Istraživanje… »

Janković: Najviše pritužbi zbog rodne diskriminacije

Dnevnik 16.03.2018
Građani Srbije najviše pritužbi podnose zbog rodne diskriminacije Povereniku za zaštitu ravnopravnosti, rekla je poverenica Brankica Janković. Prema njenim rečima, Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, kao centralni državni organ za suzbijanje svih… »