Izvor: Dnevnik/Društvo arhiva vesti 16.03.2018

Područje uz Savu uskoro potpuno bezbedno od velikih voda

Dnevnik 16.03.2018
Zajedničkom investicijom JVP „Vode Vojvodine” i Pokrajinske vlade utvrđuje se leva obala Save između Hrtkovaca i Jarka u dužini od tri kilometara. Polovina nasipa će biti betonska, a polovina zemljana. Kada radovi budu završeni, taj deo obale… »

Mirović: Plavi voz sjajna ideja za promociju turizma

Dnevnik 16.03.2018
BEOGRAD/SREMSKI KARLOVCI: Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je večeras da je Plavi voz odlična ideja za promociju turizma u našoj zemlji. "Ovo je sjajna ideja Kolor pres grupe i ljudi koji se iz magazina "Hello! Travel: Vojvodina" bave… »

Kosović: Zbog povratka sam trenirao od sedam ujutru

Dnevnik 16.03.2018
BEOGRAD: Fudbaler Partizana Nebojša Kosović izjavio je danas da je srećan što će se posle šest meseci pauze zbog povrede uskoro vratiti na teren i istakao da mu je najteže bilo što protiv Viktorije iz Plzenja nije mogao da pomogne saigračima… »

VOA traži izaslanike za četiri države

Dnevnik 16.03.2018
Vojnoobaveštajna agencija (VOA) raspisala je interni konkurs za prijem na rad u izaslanstvima odbrane u Austriji, Egiptu, Izraelu i Mađarskoj, u 2019. godini, a konkurisati mogu oficiri sa formacijskim činom potpukovnika i pukovnika, objavljeno je na… »

Nova inicijativa u CG da se SPC oduzmu crkve i manastiri

Dnevnik 16.03.2018
PODGORICA: U Crnoj Gori se ponovo pokreću aktivnosti, za oduzimanje crkava i manastira Srpskoj pravoslavnoj crkvi, ovog puta je to peticija, a inicijativa je nazvana "Amanetom", uz poruku da bez rešavanja pitanja statusa crnogorskih manastira i crkava… »

TVOJA REČ Ivana Pejak (20): Fotografijom se bavim najspontanije

Dnevnik 16.03.2018
NOVI SAD: Vizuelni umetnici čine da vidimo svet oko nas drugačijim očima, a često nismo ni svesni šta je sve potrebno da urade kako bi postigli takav cilj. Novosađanka Ivana Pejak (20) poznata je upravo po bavljenju fotografijom jer je, još kao… »

Naoblačenje s prolaznom kišom

Dnevnik 16.03.2018
NOVI SAD: Oblačno s povremenom kišom. Duvaće umeren južni i jugoistočni vetar. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 7, a maksimalna 15 stepeni. VOJVODINA: Naoblačenje s prolaznom kišom uz toplo vreme. Duvaće umeren južni i jugoistočni… »