Izvor: Kurir arhiva vesti 16.03.2018

Specijalno tužilaštvo Kosova: Preuzeli smo istragu o ubistvu Ivanovića, predmet još nismo analizirali

Kurir 16.03.2018
KOSOVSKA MITROVICA - Kosovsko Specijalno tužilaštvo saopštilo je da u ovoj fazi istrage ne može da objavljuje informacije o ubistvu Olivera Ivanovića, potvrđujući da su predmet preuzeli osmog marta od Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici. Po… »

Korbin: Ne žurite sa svaljivanjem krivice na Moskvu, setite se Iraka

Kurir 16.03.2018
Dok su SAD, Francuska i Nemačka podržali stav Vlade britanske premijerke Tereze Mej da je Rusija odgovorna za trovanje bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke, britanski laburisti su podeljeni po tom pitanju. Lider vodeće opozicione… »

(Video) Ovo je lavrovljeva diplomatija! Brutalno odgovorio britanskom ministru: Mlad čovek koji bi da uđe u istoriju, ali mu…

Kurir 16.03.2018
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da će Rusija proterati britanske diplomate kao odgovor na odluku Londona da protera 23 članova osoblja ruske ambasade u britanskoj prestonici, istovremeno nazvavši tamošnjeg ministra… »

Džejms Ruf (MMF): Srbija je korišćena kao uspešan model za druge zemlje

Kurir 16.03.2018
BEOGRAD - Šef Misije MMF Džejms Ruf čestitao je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uspešan završetak trogodišnjeg aranžmana i naglasio da je rukovodstvo MFF koristilo primer Srbije kao uspešan model za druge zemlje. Tokom prijema… »

Uhapšen lažni bezbednjak u Leskovcu: Policajcima se predstavio kao službenik vba, a onda im je zatražio da urade samo jednu…

Kurir 16.03.2018
LESKOVAC - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su S. M. (45) iz Zemuna, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela lažno predstavljanje i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i… »

Vučić u Prokuplju na otvaranju pogona sa 450 novih radnih mesta: Svako radno mesto u Toplici za nas znači život i opstanak…

Kurir 16.03.2018
Kad god je Srbija tražila radnika ili vojnika, Topličanin je uvek bio prvi i nikada nije kukao. Zato hoćemo da se odužimo Toplici i da vratimo Toplici... Mi ćemo da damo sve od sebe i da uložimo u Toplicu. Ovde sam video radnike koji su zadovoljni i… »

(Foto) Diković sa prvim čovekom Vojnog komiteta NATO Pavelom: Alijansa potpuno uvažava vojnu neutralnost Srbije

Kurir 16.03.2018
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković razgovarao je danas u Beogradu s predsedavajućim Vojnog komiteta NATO-a, češkim generalom Petrom Pavelom o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji u regionu, sa težištem na Kosovu i saradnji… »

Španski mediji: Rahoj neće na samit EU-Balkan, ne želi da se slika sa Tačijem?

Kurir 16.03.2018
Španski premijer Marijano Rahoj razmišlja da ne ode na samit EU-Balkan, najavljen za 17. maj, jer ne želi da se fotografiše sa predsednikom tzv. Kosova Hašimom Tačijem, pošto Španija ne priznaje nezavisnost pokrajine, piše "Pais". Španski… »

Skup ministara spoljnih poslova u Sarajevu Dačić: Srbija je na dobrom reformskom putu, prioritet EU

Kurir 16.03.2018
U Sarajevu je danas počeo neformalni sastanak šefova diplomatija "zemalja zapadnobalkanske šestorke", na kojem učestvuje potpredsednik Vlade Srbije i šef srpske diplomatije, Ivica Dačić, koji je u svom obraćanju poručio da je dobro poznato da je… »

Bombom na kuću Srbina u bošnjačkoj mahali: Eksplozija u Kosovskoj Mitrovici

Kurir 16.03.2018
KOSOVSKA MITROVICA - Nepoznate osobe bacile su eksplozivnu napravu u dvorište kuće u kojoj živi Srbin sa majkom u naselju Bošnjačka mahala u Severnoj Mitrovici. Radio Kontakt plus javio je da povređenih nije bilo i da je u eksploziji, koja se desila… »