Izvor: N1 Info/Zabava arhiva vesti 16.03.2018

U Portugalu izložena najskuplja čokolada na svetu

N1 Info 16.03.2018
Najskuplja čokolada na svetu izložena je na festivalu čokolade u mestu Obidos u Portugalu. Reč je o ograničenoj ediciji od 1.000 čokoladnih bombona u vrednosti od 7.728 evra po komadu. Svaka bombona je pokrivena jestivim zlatom, a čokoladu čuvaju… »

Benksijev mural "protestuje" zbog zatvaranja turske umetnice

N1 Info 16.03.2018
Britanski ulični umetnik Benksi napravio je novi mural u Njujorku u kome protestuje zbog zatvaranja turske slikarke i novinarke Zehre Dogan. Dogan je uhapšena kada je naslikala sliku na kojoj je prikazana turska zastava kako lepšra iznad ruševina… »

Pica sa 111 vrsta sira ušla u Ginisovu knjigu rekorda

N1 Info 16.03.2018
Picerija u Berlinu upisala se u Ginisovu knjigu rekorda, pripremivši pizzu sa 111 vrsta sireva. "Svaki je zalogaj drugačijeg ukusa", kazala je sduija Ginisa Lena Kulman, koja je službeno zabeležila rekord. "Kora je hrskava i ništa nije zagorelo"… »

Danas je Svetski dan spavanja

N1 Info 16.03.2018
Svetski dan spavanja obeležava se isticanjem značaja uticaja sna. Aktivnosti vezane za Dan spavanja organizuje Komitet za spavanje Svetskog društva koje se bavi ovim pitanjima sa ciljem da se skrene pažnja na problem nedostatka sna i posledice… »

Čoveku stalo srce u avionu, putnici ga oživeli

N1 Info 16.03.2018
Putnici na letu kompanije Spirit iz Detroita za Orlando pomogli su čoveku koji je prestao da diše neposredno pre poletanja, prenosi Fox News. Pre nego što je avion trebalo da poleti, putnik se onesvestio. "Neko je samo rekao da se zove hitna pomoć, a… »

Jednostavan trik da očistite oštrice blendera

N1 Info 16.03.2018
Svi znamo da nije lako dobro očistiti teško dostupne oštrice blendera, ali ipak postoji jedno vrlo jednostavno rešenje. Trik je u tome da u blender ubacite ljuske dva jajete, dodate malo vode i uključite blender. Nakon 30-tak sekundi isključite… »

Pivo proizvedeno na licu mesta - samo za goste češke pivnice

N1 Info 16.03.2018
Broj malih, lokalnih pivara u Češkoj poslednjih godina raste, nakon što su za vreme komunizma decenijama zatvarane. Oronule pivare u toj centralnoevropskoj zemlji, ponovo se otvaraju i oživljavaju lokalnu tradiciju pravljenja piva koja datira iz 10… »