Izvor: PC Press arhiva vesti 16.03.2018

Od danas Samsung Galaxy S9 i S9+ dostupni u Srbiji

PC Press 16.03.2018
Novi Samsung-ovi Galaxy S9 i S9+ modeli koji su nedavno predstavljeni na MWC-u u Barseloni, od danas su dostupni na srpskom tržištu. Glavni aduti ovih modela su kamera za snimanje pri slabom osvetljenju sa novim dvostrukim objektivom blende, Super… »

Review: Započnite rad na desktopu nastavite na DeX‑u

PC Press 16.03.2018
Samsung DeX smo već upoznali, a nakon MWC‑a nas očekuje novo izdanje, koje je i u kompaktnijoj, horizontalnoj verziji zadržalo sve postojeće konektore. Ipak, bilo bi nepravedno reći da je DeX samo pomoćnik za povezivanje mobilnog telefona – on… »

Facebook Express Wi-Fi – internet konekcija za zemlje u razvoju

PC Press 16.03.2018
Facebook je nedavno objavio aplikaciju koja korisnicima iz zemalja u razvoju omogućava da plate za Wi-Fi konekciju. Naime, radi se o aplikaciji Express Wi-Fi koja može da se pronađe na Google Play-u, te funkcioniše zajedno sa odgovarajućom Wi-Fi… »

Star Trek ljubitelji mogu da nauče izmišljeni jezik Klingon

PC Press 16.03.2018
Popularna aplikacija za učenje jezika Duolingo dodala je kurs za jedan od najpoznatijih izmišljenih jezika svih vremena – Klingonski iz popularnog serijala Zvezdane Staze. Novi kurs je bio u radnoj verziji na Duolingo-voj veb lokaciji „Incubator“… »

Generator Fluo – konkurs za najbolju studentsku inovaciju

PC Press 16.03.2018
Po uzoru na konkurs Generator, u okviru kojeg je najbolja preduzetnička inovacija nagrađena sa milion dinara krajem prošle godine, Societe Generale banka nastavlja sa podrškom inovacijama i preduzetništvu u Srbiji i organizuje nagradni konkurs… »

Kritika od milijardu dolara

PC Press 16.03.2018
Popularna pop pevačica Rihanna umanjila je vrednost kompanije Snap za oko milijardu dolara, a pošto je kritikovala platformu Snapchat zbog toga što se na njoj našla reklama koja ismeva porodično nasilje, te eksploatiše priču koju je u prošlosti… »

Najzanimljivije Android P funkcije

PC Press 16.03.2018
Google je nedavno objavio Android P za developere, te se već po nešto zna o funkcijama koje čine da se ova verzija operativnog sistema razlikuje od prethodne. Iako je Oreo verzija dospela na tek 1,1% Android uređaja, Google se već fokusira na… »

Automobil koji čita semafore

PC Press 16.03.2018
Ideja da bi automobili mogli da čitaju semafore još uvek izgleda daleko, budući da se stručnjaci još uvek bore sa samoupravljivim vozilima, ali je budućnost možda bliže nego što mislimo. Naime, Audi već neko vreme radi na sopstvenom… »

Vrednost kriptovaluta na dan 16.3.2018.

PC Press 16.03.2018
Vrednost bitcoina je potonula u četvrtak nakon što se spustila na 7,676 dolara nakon čega se nešto malo oporavila. U rasprodaji koja je prekjuče bila pojačana, tržišna kapitalizacija celokupnog tržišta kriptovaluta izgubila je vrednost od 53… »

Reddit blokirao reklame za kriptovalute još 2016.

PC Press 16.03.2018
Velike tehnološke kompanije, poput Facebook-a i Google-a, najavile su nedavno da planiraju blokiranje reklama za kriptovalute, a čini se da je Reddit to obavio još 2016. godine, te o tome niko nije saznao budući da se nije raspravljalo u medijima… »