Izvor: Sputnik/Politika arhiva vesti 16.03.2018

Đina Haspel — vraća li se CIA proverenim metodama mučenja

Sputnik 16.03.2018
Od trenutka kada je Tramp odlučio da unapredi Đinu Haspel, koja je ranije bila zamenica direktora CIA, i postavi je na mesto šefice obaveštajne službe, mnogi stručnjaci širom sveta izražavaju svoju duboku zabrinutost zbog tog poteza, imajući u… »

Crna Gora veći katolik od pape — podržala Britaniju u aferi Skripalj

Sputnik 16.03.2018
Nakon vesti da će Crna Gora odlikovati bivšeg američkog potpredsednika Džozefa Bajdena i senatora Džona Mekejna, Podgorica je podržala Britaniju u aferi trovanja bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripalja. Danas smo zajedno sa NATO saveznicima u… »

Malagurski: Izraelsko-palestinski konflikt u 6 minuta! (video)

Sputnik 16.03.2018
Dosad sam obrađivao komplikovane tematike, pa bi možda bilo lepo da se pozabavim i jednom jednostavnijom temom. Izraelsko-palestinski konflikt. Znam šta ćete reći: „Ali, Borise, to je najkompleksniji konflikt na svetu!“ Verovali ili ne — nije… »

S kim to Porošenko hoće da ratuje

Sputnik 16.03.2018
Samo dva dana uoči predsedničkih izbora u Rusiji, u vreme predizborne tišine, ukrajinski predsednik Petro Porošenko poručio je da je „antiteroristička operacija“ u Donbasu završena i da je zamenjena „Operacijom Objedinjenih snaga“… »

Dačić: Ako Kosovo želi vojsku, neka je potraži u UN

Sputnik 16.03.2018
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Rezolucijom 1244 SB UN nije predviđeno formiranje vojske Kosova i poručio je da Srbija to neće prihvatiti, te da Srbi u kosovskom parlamentu sigurno za to neće glasati. „Kada je reč o… »

Rahoj ne ide na samit, neće da se slika sa Tačijem

Sputnik 16.03.2018
Španski premijer Marijano Rahoj neće prisustvovati samitu Evropska unija — Zapadni Balkan idućeg meseca jer na želi da se slika sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, piše prištinski dnevnik „Koha“ pozivajući se na španski „Pais“… »

Dva meseca od ubistva Ivanovića, kosovsko Tužilaštvo nije analiziralo predmet

Sputnik 16.03.2018
Danas je tačno dva meseca otkada je ubijen Oliver Ivanović. Ubijen je sa šest hitaca s leđa ispred prostorija svoje građanske inicijative u Severnoj Mitrovici. Kosovsko Specijalno tužilaštvo saopštilo je da još nije analiziralo predmet Oliver… »

Eksplozija u Kosovskoj Mitrovici, bomba na kuću Srbina

Sputnik 16.03.2018
Nepoznate osobe bacile su sinoć eksplozivnu napravu u dvorište kuće u kojoj živi jedan Srbin sa svojom majkom u naselju Bošnjačka mahala u Severnoj Mitrovici. Eksplozija se dogodila u 23.20, povređenih nije bilo ali je napravljena materijalna… »

Milom ili silom hoće da uguraju balkanske države u NATO (video)

Sputnik 16.03.2018
Što se ključnih evropskih zemalja i SAD tiče, status Kosova je rešen, samo što su očekivali da proces priznanja ide brže, kaže Dušan Proroković iz Instituta za međunarodnu politiku i privredu komentarišući izjavu Vesa Mičela o vojsci Kosova… »

Pavel: Razumem šta osećate prema NATO-u, brinemo zbog Rusa

Sputnik 16.03.2018
Predsedavajući Vojnog komiteta NATO-a Petar Pavel rekao je danas da saradnja s Evropskom unijom i NATO-om „ide ruku pod ruku“, jer je cilj Alijanse stabilna, celovita i bezbedna Evropa. Pavel je istakao da razume osećanja Srbije prema NATO-u i dodao… »