Izvor: Večernje novosti/Balkan arhiva vesti 16.03.2018

Da li će Zakon o upotrebi jezika u Makedoniji usporiti evrointegracije?

Večernje novosti 16.03.2018
Premijer Zoran Zaev je u Skoplju na marginama Foruma o vladivini prava u Jugoistočnoj Evropi, ocenio da pomenuti zakon neće ništa promeniti u Makedoniji niti će narušiti njenu zajedničku budućnost. „Popravno“ izglasavanje Zakona o upotrebi… »

Bombom na "Oko"

Večernje novosti 16.03.2018
Nastavljeni obračuni klanova u Podgorici. Mina kod porodične radnje Miloševića. U PODGORICI je posle višemesečnog zatišja, novom eksplozijom, drugom za tri dana, nastavljen rat kriminalnih klanova, koji ne prezaju ni od postavljanja eksplozivnih… »

Dodik: Većina Srba u RS bi se izjasnila za pripajanje Srbiji

Večernje novosti 16.03.2018
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da bi se većina Srba u Srpskoj na referendumu, kada bi on bio održan, izjasnila za pripajanje RS Srbiji. BEOGRAD - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da bi se većina… »

Panika u osijeku: Mrtvi golubovi padaju po ulici! (video)

Večernje novosti 16.03.2018
Povećani broj mrtvih golubova koji padaju s krovova i drveća uneli su paniku kod građana Osijeka, posebno vlasnika pasa i mačaka koji strahuju za svoje ljubimce i sumnjaju da je u pitanju otrov. ZAGREB - Povećani broj mrtvih golubova koji padaju s… »

Okružni sud odbio nagodbu sa bandom

Večernje novosti 16.03.2018
Specijalci odustali od priznavanja krivice za pljačku na auto-putu kod Banjaluke. Propali pregovori jer je sporazum bez obrazloženja odbacilo sudsko veće. OKRUŽNI sud u Banjaluci odbio je sporazum o priznavanju krivice kojim je predloženo da se Oleg… »

Komentar: Hirurg

Večernje novosti 16.03.2018
Dovoljan je bio samo mig diplomatskih predstavnika SAD vlastima u Sarajevu da se "Noćnim vukovima", odnosno njihovom i vođi srpskog ogranka ove moto-grupe zabrani ulazak u BiH. KAD neko hoće da zametne kavgu, lako mu je da pronađe povod. Ukoliko on… »

Poplave u Baru, kritično u Virpazaru i Murićima, najavljene ekstremne neprilike (foto)

Večernje novosti 16.03.2018
Poplave u barskoj opštini. U Virpazaru i Donjim Murićima stanje kritično, potvrđuju stanovnici ovih mesta. Poplave u barskoj opštini. U Virpazaru i Donjim Murićima stanje kritično, potvrđuju stanovnici ovih mesta. Predsednik Mesne zajednice… »

Podneta krivična prijava protiv Cetinjanina koji je već u zatvoru

Večernje novosti 16.03.2018
Zbog sumnje da je počinio krivično delo teške krađe policija sa Cetinja je nadležnom tužiocu podnela poseban izveštaj kao dopunu krivične prijave protiv bezbednosno interesantnog lica M. Ž. (43) iz Cetinja. ZBOG postojanja osnova sumnje da je… »

Porodilji zaboravili gazu u stomaku

Večernje novosti 16.03.2018
Bijeljinski lekari optuženi za nesavesno lečenje Svjetlane Đurović, kojoj su nakon carskog reza u stomaku ostavili dva metra gaze! Propusti ginekološkinje Sanje Stevanović i njena dva pomoćnika. OSNOVNI sud u Bijeljini potvrdio je optužnicu protiv… »

CG: Lažni potpisi ostaju na snazi

Večernje novosti 16.03.2018
Oko 400 građana Crne gore tvrdi da nije dalo podršku predsedničkom kandidatu, kako stoji na aplikaciji Državne izborne komisije. Kad DIK overi kandidaturu, ostaje samo sudski spor, a to se ne isplati. AFERA sa falsifikovanim potpisima za kandidate na… »