Izvor: Večernje novosti/Svet arhiva vesti 16.03.2018

Grafiti u Londonu: Večera u ambasadi Rusije -pasta s polonijumom

Večernje novosti 15.03.2018
Protivnici ruskog predsednika Vladimira Putina danas su grafitima, ispisanim na ulici u blizini ruske ambasade u Londonu, ironično kritikovali Rusiju povodom napada nervnim agensom na bivšeg ruskog dvostrukog agenta. Protivnici ruskog predsednika… »

Trovanje špijuna Ruske diplomate napuštaju Veliku Britaniju 20. marta, Peskov: Optužbe neoprostive

Večernje novosti 16.03.2018
Britanske optužbe da je predsednik Rusije Vladimir Putin umešan u napad nervnim agensom u Engleskoj šokantne su i neoprostive, javio je Rojters pozivajući se na rusku novinsku agenciju ''Tas''. Ruske diplomate proterane iz Velike Britanije zbog… »

Španija dosledna: Rahoj neće na samit EU-Balkan, jer ne želi da se slika sa Tačijem?

Večernje novosti 16.03.2018
Španski premijer Marijano Rahoj razmišlja da ne ode na samit EU-Balkan, najavljen za 17. maj, jer ne želi da se fotografiše sa predsednikom tzv. Kosova Hašimom Tačijem, pošto Španija ne priznaje nezavisnost pokrajine. Španski premijer Marijano… »

Foto+video: Most pao u Majamiju jer su sajle popustile posle stres testa?

Večernje novosti 16.03.2018
Šestoro mrtvih u nesreći na Floridi. Urušio se nedelju dana po montaži. PONOS američkog građevinarstva, prvi most u svetu od samočistećeg betona, zamišljen da izdrži najžešće udare uragana i traje 100 godina, srušio se pet dana pošto je… »

Puškov: SAD da objasne kako su bombama otcepile Kosovo

Večernje novosti 16.03.2018
Predlažem Stejt departmentu da umesto saopštenja o Krimu objasne kako su, bez ikakvog referenduma, bombama i raketama otcepili Kosovo od države Srbije, napisao je na svom tviter profilu ruski senator Aleksej Puškov. MOSKVA - Predlažem Stejt… »

Sudija u Francuskoj izdao poternicu za saudijskom princezom

Večernje novosti 15.03.2018
Francuski sudija izdao je međunarodni nalog za hapšenje ćerke kralja Saudijske Arabije Salmana bin Abdulaziza, u vezi s napadom njenog telohranitelja na jednog radnika u princezinom stanu u Parizu. Francuski sudija izdao je međunarodni nalog za… »

Pogledajte: Žičara "podivljala" i bacala ljude, povređena trudnica (video)

Večernje novosti 16.03.2018
Uživanje u snežnim čarolijama u jednom turističkom centru u Gruziji pretvorilo se u pravi pakao kada je žičara odjednom počela brzo da radi. Najmanje osam osoba je povređeno, od čega dve ozbiljno, kada se pokvarila žičara u gruzijskom ski… »

Lazanski: Optužbe protiv Rusije za trovanje Skripalja su nova verzija Račka i Markala

Večernje novosti 16.03.2018
Slučaj trovanja bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja nova je inscenacija po ugledu na Račak i Markale, koji bi trebalo da posluži stvaranju što jačeg antiruskog saveza. Slučaj trovanja bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja nova je… »

Necenzurisani snimak: Hilari prebačena hitno u bolnicu posle nezgode u hotelu (video)

Večernje novosti 16.03.2018
Na video snimku koji je deljen na društvenim mrežama ove nedelje prikazano je kako se Klintonova spotakla na stepenice u palati u centralnom delu Indije. Na video snimku koji je deljen na društvenim mrežama ove nedelje prikazano je kako se Klintonova… »

Osoblje UN u Ženevi najavilo štrajk zbog smanjenja plata

Večernje novosti 15.03.2018
Osoblje Ujedinjenih nacija u Ženevi najavilo je da će sutra štrajkovati zbog smanjenja plata. Osoblje Ujedinjenih nacija u Ženevi najavilo je da će sutra štrajkovati zbog smanjenja plata. Zaposlenima u Ujedinjenim nacijama u Ženevi smanjena je… »