Izvor: Al Jazeera/Svet arhiva vesti 17.03.2018

Liga Evrope: Arsenalovi navijači nemaju se čega bojati u Moskvi

Al Jazeera 17.03.2018
Ogledi Arsenala i CSKA dolaze u trenutku povećanih tenizija između Britanije i Rusije zbog trovanja bišeg špijuna Sergeja Skripala. Aleksej Sorokin, predsjednik Organizacionog odbora Svjetskog prvenstva 2018. izjavio je da Arsenalovi navijači nemaju… »

Kurdi u Afrinu opkoljeni sa tri strane

Al Jazeera 17.03.2018
Jedinice turske vojske i Slobodne sirijske vojske, koje u operaciji Maslinova grana djeluju s istoka, sastale su se na sjeveru Afrina s jedinicama koje djeluju sa zapada. Borci Slobodne sirijske vojske, koji se u istočnom dijelu regije Afrin bore uz… »

U Francuskoj pokrenut val štrajkova i protesta

Al Jazeera 17.03.2018
Nakon najave štrajka uposlenih u zračanom i željezničkom saobraćaju učešće najavili i uposleni u javnoj službi. Nakon što su kompanije u zračnom i željezničkom saobraćaju u Francuskoj donijele odluku o stupanju štrajk, učešće u štrajku… »

Premijer Malezije: Rohinje više nisu unutrašnje pitanje Mijanmara

Al Jazeera 17.03.2018
Malezijski premijer Najib Razak izjavio je da raseljavanje Rohinja muslimana više nije unutrašnja stvar Mijanmara. Malezijski premijer Najib Razak izjavio je da raseljavanje Rohinja muslimana više nije unutrašnja stvar Mijanmara, dok su zemlje… »

Video: Djeca pokazuju posljedice razaranja Istočne Ghoute

Al Jazeera 17.03.2018
U zračnim napadima na Istočnu Ghoutu, pobunjeničku enklavu istočno od Damaska, poginulo je najmanje 30 civila. #Iamstillalive last night we couldn't sleep because warplanes bombed our building... #SaveGhouta #Ghouta #Syria pic.twitter.com/TxNLaU5ZGA… »