Izvor: N1 Info arhiva vesti 17.03.2018

Strah od poplava u Crnoj Gori, džakovi s peskom u Budvi

N1 Info 17.03.2018
Nekoliko crnogorskih gradova i sela u okolini Skadarskog jezera strahuju od poplava, zbog obilne kiše i jakog južnog vetra koji su zahvatili primorje i centralni deo Crne Gore. #Budva Mještani se bore sa plimnim talasom: Vrećama sa pijeskom brane… »

Posle slogana u stihu, stižu i ekonomske mere za natalitet

N1 Info 17.03.2018
Vlada Srbije usvojila je predlog mera za povećanje nataliteta, koje bi, kako je najavio predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, trebalo da stupe na snagu 1. jula ove godine. Da bi pomogla rađanje više dece Vlada će iz državne kase izdvojiti 12 miliona… »

Paketi marihuane plutaju u moru kod Dubrovnika

N1 Info 17.03.2018
U moru ispred gradskih zidina Dubrovnika jutros su uočeni paketi puni marihuane, preneli su dubrovački mediji. Kako javlja "Dubrovački dnevnik", na različitim lokacijama u moru, koje su pod kontrolom Policijske uprave dubrovačko-neretvanske… »

Od kosovskog pogroma 14 godina, istraga nije otkrila krivce

N1 Info 17.03.2018
Danas se navršava 14 godina od martovskog pogroma nad Srbima na Kosovu. Tokom dva dana nasilja, stradalo je 19, a povređeno više od 900 osoba. Sa Kosova je tada je proterano više od 4.000 Srba, a etnički je očišćeno šest gradova i devet sela… »

Krivične prijave zbog deterdženta u fontani na Slaviji

N1 Info 17.03.2018
Javno komunalno preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija" saopštilo je da će u ponedeljak, 19. marta, podneti krivične prijave protiv nepoznatih osoba koje su bacanjem deterdženta u fontanu na Slaviji ugrozila njen rad i nanela finansijsku i… »

Pismo s metkom grčkom ministru koji pregovara sa Makedonijom

N1 Info 17.03.2018
Preteće pismo s metkom poslato je grčkom ministru spoljnih poslova angažovanom u pregovorima s Makedonijom o dugotrajnom sporu oko imena, rekla je policija u subotu. Nikos Kocijas proteklih je meseci već primao preteća pisma i pozive. "Nova… »

Svakom ko se vrati u mesto daju hiljadu evra

N1 Info 17.03.2018
U okviru politike kojom pokušava da se poboljša loša demografska slika opštine, gradački načelnik Matko Burić odlučio se na konkretne korake, usmerene prema mladima. Naime, na sledećoj sednici Opštinskog veća naći će se i nacrt jedne… »

Vučić: Bez kompromisa s Prištinom, Srbiji se ne piše dobro

N1 Info 17.03.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će nastaviti razgovore sa Albancima kako bi se pronašlo kompromisno rešenje "kosovsko-metohijskog čvora", jer se Srbiji u budućnosti "ne piše dobro" ukoliko taj problem ne bude rešen. "Nastaviću… »

Vučić: Srbiji treba više dece ili smo završili kao nacija

N1 Info 17.03.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će od 1. januara na snagu stupiti nove mere za podršku rađanju, jer ako se ostvare negativne demografske prognoze do 2060. “nećemo imati ni državu, ni narod”. Rešenje kosovskog čvora je, kako… »

Ponovo o formiranju vojske Kosova, Srbija oštro protiv

N1 Info 17.03.2018
Na godišnjicu napada na Srbe, ponovo je aktuelizovano pitanje formiranja Vojske Kosova. Srpski zvaničnici u glas ponavljaju - Srbija je odlučno protiv. Analitičari za N1 kažu da Evropska unija nema veliki uticaj na kosovske Albance, jer oni slušaju… »