Izvor: Sandžak press arhiva vesti 17.03.2018

Priboj: Skupštini prosleđen predlog rebalansa budžeta

Sandžak press 17.03.2018
Na 34. po redu zasedanju Opštinskog veća opštine Priboj, razmatran je i Skupštini opštine prosleđen na usvajanje rebalans budžeta za 2018.godinu, kao i izveštaji o radu javnih ustanova za prethodnu godinu, čiji je osnivač lokalna samouprava… »

U Tutinu do sada registrovana 133 slučaja oboljelih od malih boginja (VIDEO)

Sandžak press 17.03.2018
Direktor Zavoda za javno zdravlje dr. Šefadil Spahić izjavio je Sandžačkoj TV mreži da je od početka 2018. godine od morbila oboljelo 133 žitelja Tutina i 48 stanovnika Novog Pazara. Najveći broj obiljelih je starosne dobi od 30 do 39 godina. U… »

Muftija Dudić u posjeti Berlinu

Sandžak press 17.03.2018
Predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić u pratnji dr. Harisa Hadžića boravi u dvodnevnoj posjeti Berlinu. Muftija Dudić je džumu namaz predvodio u Islamskom centru Bošnjaka u prijestolnici Njemačke. Prije džume sastao se… »

Maloljetnici osumnjičeni za više krađa u Rožajama

Sandžak press 17.03.2018
Rožajska policija je rasvijetlila četiri krađe koje su, kako se sumnja, počinili maloljetnici, saopšteno je iz Uprave policije. Rasvijetljeno je, kako dodaju, krađa koja je počinjena na štetu Nikšićanina L.Š., koju su kako se sumnja počinili… »

Allahovom voljom Miloš Mrvić iz Šapca je prihvatio Islam za svoju vjeru i sebi uzeo ime Mirsad

Sandžak press 17.03.2018
Allahu Ekber ☝ Danas (16.03.2018.) sa ikindije namaza u Skender Kelebi (Melajskoj) džamiji pred glavnim imamom Medžlisa IZ-e Novi Pazar Asmir ef. i vjernicima, svojevoljno, bez ikakve prisile na to Miloš Mrvić iz Šapca je prihvatio Islam za svoju… »

Erdogan: Neke članice NATO-a toleriraju neke terorističke organizacije

Sandžak press 17.03.2018
Predsjednik Turske i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg razgovarali su telefonom o operaciji u Afrinu u Siriji. Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg razgovarali su telefonom o operaciji u Afrinu u… »

Muslimanski vojskovođa zbog kojeg je hiljadu zarobljenika prešlo na islam

Sandžak press 17.03.2018
Priredio: Abdusamed Nasuf Bušatlić Godine 734/116. h.g., namjesnik Afrike, Ubjedullah ibn Habab imenovao je za namjesnika islamske Španije (Endelus) neustrašivog mudžahida Ukbu ibn Hadžadža es-Selulija. Štaviše, Ukbi ibn Hadžadžu bilo je… »

Allah će bogobojazne opskrbiti odakle se i ne nadaju

Sandžak press 17.03.2018
Priredio: Abdusamed Nasuf Bušatlić Prenosi se da je jedna žena, nakon što joj je muž otputovao, ostala sama sa svojom kćerkicom u kući. Jedne noći njezina kćerkica se razbolila. Cijelu noć ju je tresla groznica tako da je njena majka pomislila… »

Turskoj namjenskoj industriji ugovori vrijedni 800 miliona dolara na sajmu u Dohi

Sandžak press 17.03.2018
Od dvanaestog do četrnaestog marta ove godine u Kataru se održavao sajam vojne opreme i naoružanja DIMDEX 2018. Turska namjenska industrija na sajmu je učestvovala sa trideset i tri kompanije i dobila veoma vrijedne ugovore od strane Katara. Turske… »

Berlin: Muslimani klanjali džuma-namaz na ulici pored zapaljene džamije

Sandžak press 17.03.2018
Nekoliko stotina muslimana danas je klanjalo džuma-namaz na ulici pored džamije “Koca Sinan” u njemačkom gradiću Reinickendorf u Berlinu koja je zapaljena u nedjelju ujutro, i koja je pritom pretrpjela veliku materijalnu štetu. Iako je bilo veoma… »