Mediji: Ozbiljni pregovori o Kosovu vode se u SAD

Beta 28.03.2018

U Americi se vode "ozbiljni pregovori o mogućem rešenju kosovskog pitanja" u koje je uključen bivši ambasador SAD u Srbiji Kameron Manter, piše beogradski list "Danas" u izdanju za četvrtak.

"Paralelni pregovori iza kulisa nisu po volji EU, koja posreduje u Briselskom dijalogu, a naročito se tome protivi Nemačka", kažu za list neimenovani izvori.

"Danas" podseća da je Manter predsedavjući organizacije "Istok-Zapad" i da je na otvaranju njene kancelarije u Beogradu prošle godine, podržao ideju o pokretanju "unutrašnjeg dijaloga" o Kosovu.

Iz diplomatskih krugova list saznaje da je do sastanka predsednika Srbije Alekandra Vučića i visoke predstavnice EU Frederike Mogerini u utorak došlo na njenu incijativu, i da u Briselu dominira stav da će se nastaviti dijalog Beograda i Prištine.

Mogerini i Vučić sastali su se u utorak, 27. marta, u Beogradu, dan posle akcije pripadnika kosovske policije u Kosovskoj Mitrovici tokom koje je uhapšen direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo, Marko Đurić i proteran, a oko 30 ljudi je povređeno.

(Beta, 03.28.2018)

Ključne reči

Pročitajte još

Politika, najnovije vesti »