Izvor: Južne vesti/Regioni arhiva vesti 28.03.2018

Nišlije bez “kružne” linije, zbog pokvarenih autobusa

Južne vesti 28.03.2018
Pošto veliki broj gradskih autobusa nije prošao vanredni tehnički pregled, pa su isključeni iz saobraćaja, iz Direkcije za javni prevoz saopšteno da će građani biti bez linije 34, popularne "kružne". U Direkciji dodaju da se normalizacija… »

U Vučju zbog vršnjačkog nasilja roditelji ne šalju decu na nastavu

Južne vesti 28.03.2018
Zbog toga što jedan od učenika Osnovne škole “Bora Stanković” u Vučju maltretira vršnjake iz odeljenja, zabrinuti roditelji ovih učenika danas svoju decu nisu poslali na nastavu. Ovim činom, kažu, žele da skrenu pažnju na nasilje u ovoj… »

Debata JV: Za nišku vlast su problem ljudi koji hoće da se bore protiv korupcije

Južne vesti 28.03.2018
Vlast u Nišu sabotira donošenje Lokalnog antikorupcijskog plana jer ne želi borbu protiv korupcije, zaključci su gostiju emisije "60 minuta". Iako je formirao Radnu grupu za izradu LAP-a gradonačelnik Niša nije došao ni na jedan njen sastanak… »

Poplavljena škola u Brzom Brodu

Južne vesti 28.03.2018
Podzemne vode poplavile su suteren Osnovne škole “Zoran Đinđić” u niškom naselju Brzi Brod, a kako kaže direktorka Nataša Koderman, problem je što od kad je škola izgrađena nije urađena drenaža, pa su poplave česte. Sada je problem to… »

Bane Jovanović: Imamo "Palićko jezero" nadomak Niša

Južne vesti 28.03.2018
Povodom vanredne situacije proglašene u Opštini Palilula izazvane poplavama u naselju 9. maj, odbornik grupe “Niš, moj grad” Branislav Jovanović kaže da vlast ne treba da kuka nego da traži pare od države za izgradnju bubanjskog kolektora… »

Niški autobusi pokvareni, a rezervni delovi kupljeni još pre 2 meseca

Južne vesti 28.03.2018
Iako je parama građana krajem januara plaćeno skoro 6 miliona dinara za rezervne delove za autobuse niške Direkcije za javni prevoz, ovo javno preduće prevozilo je putnike neispravnim autobusima, utvrđeno je na vanrednim tehničkim pregledima. Kako… »

Debata “Južnih vesti” o borbi protiv korupcije

Južne vesti 28.03.2018
Kako zaista izgleda borba protiv korupcije na lokalu i zbog čega još nije usvojen Lokalni antikorupcijski plan u Nišu u debati “60 minuta” diskutovaće Zoran Gavrilović iz BIRODI-ja i Zorica Miladinović, bivša članica LAF-a. Gradonačelnik… »

Bulatović ponovo odbio gostovanje u debati “Južnih vesti”

Južne vesti 28.03.2018
Iako je pre nekoliko meseci obećao da će se odazvati svakom pozivu novinara za komentar, kao i da će gostovati u emisijama Južnih vesti, gradonačelnik Niša Darko Bulatović je ponovo odbio da bude jedan od učesnika debate 60 minuta. Glavni urednik… »

Opet proradilo klizište u Mramoru, situacija zasad mirna

Južne vesti 28.03.2018
Klizište u Mramoru zasad miruje, kako kaže predsednik Opštine Palilula Aleksandar Ždrale, ali se pre par dana srušio jedan pomoćni objekat, koji bi uz saglasnost vlasnika trebalo da se sruši. I dalje je na snazi vanredna situacija, dodaje, a na… »