Arhiva vesti » četvrtak 29. mart 2018

Jevtić obavestio članove Vlade Kosova o povlačenju Srpske liste i zatražio odgovornost

Beta 29.03.2018
Potpredsednik Vlade Kosova i funkcioner Srpske liste Dalibor Jevtić danas je na sednici Vlade Kosova obavestio članove da se predstavnici liste povlače iz vlade i zatražio odgovornost svih nalogodavaca akcije "uperene protiv nedužnih ljudi i predstavnika Srba". Policija je u ponedeljak upala u... »

Đurić: Vlada podržava formiranje Zajednice srpskih opština na KIM

Beta 29.03.2018
Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je danas da Vlada Srbije podržava predstavnike Srba sa Kosova i Metohije u nameri da započnu formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO). Kako je rekao novinarima, ako u roku od tri nedelje Priština ništa ne uradi,... »

Okončana "drama" ispred Skupštine: Pretio da će se ubiti bombom, a imao repliku pištolja

RTV 29.03.2018
RTV: Okončana "drama" ispred Skupštine: Pretio da će se ubiti bombom, a imao repliku pištolja
BEOGRAD - Muškarac M. T. koji je danas ispred Narodne skupštine pretio da će izvršiti samoubistvo nije pripadnik Ministarstva odbrane ni Vojske Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane. "Radi tačnosti informacije napominjemo da je M. T. završio Vojnu akademiju Kopnene vojske u... »

Kako će Britanija izaći iz EU za godinu dana

BBC News 29.03.2018
Reč je o navodno presudnom dogovoru, ali očekuju se problemi sa Škotskom i Irskom. Evropska unija i Velika Britanija su se u „velikoj meri" dogovorile o narednim koracima do konačnog izlaska Britanije iz EU 29. marta 2019. godine. Pregovarači Mišel Barnije i Dejvid Dejvis su izjavili da je... »

Bajern traži trenera: Radonjić prva opcija, Trinkijeri kvari posao

Večernje novosti 29.03.2018
Zasad se kao prva opcija za Đorđevićevog naslednika pominje Dejan Radonjić, dok je daleko manja verovatnoća da bi tim mogao da preuzme Andrea Trinkijeri. Posle odlaska Aleksandra Đorđevića ekipu Bajerna će do daljeg voditi Emir Mutapčić, koji je od 2013. prvi asistent u klubu. Međutim,... »

Odgovor Moskve - proteruje se 60 američkih diplomata

RTV 29.03.2018
RTV: Odgovor Moskve - proteruje se 60 američkih diplomata
MOSKVA - Moskva će proterati onoliko diplomata iz drugih zemalja, koliko su one proterale ruskih diplomata zbog trovanja bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja u Britaniji, najavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Lavrov je rekao da je američki ambasador u Moskvi Džon... »

Vlada o kupoprodaji digitalnih proizvoda u devizama

Danas 29.03.2018
Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici više predloga izmena zakona i odluka kojim će građani Srbije, između ostalog, moći međusobno da vrše kupoprodaju digitalnih proizvoda u devizama, piše u saopštenju Vlade. U saopštenju se navodi da će tim merama biti ukinuta obavezna... »

Vojska vežba, Vučić gleda / FOTO

B92 29.03.2018
B92: Vojska vežba, Vučić gleda / FOTO
Taktička vežba 'Sadejstvo 2018'' počela na poligonu Pasuljanske livade, u izvođenju Četvrte brigade Kopnene vojske, vazduhoplovne brigade i Specijalne brigade. Vežbi prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić. U izvođenju vežbe učestvuje ukupno 923 pripadnika vojske, a upotrebiće se... »

Potpisan memorandum sa Kinezima za autoput Požega - Boljare

Večernje novosti 29.03.2018
Potpisan memorandum o saradnji sa Kinezima. Gradnja od Požege - 1,5 milijardi evra. POTPISIVANjEM Memoranduma o saradnji sa kineskom "Čajna komjunikejšen konstrakšen kompani" (CCCC) Srbija je danas počela da traži rešenje za poslednju neugovorenu deonicu Koridora 11. Na putu do južnog... »

Alimpijević: Dostojanstveno da se oprostimo od Evrolige u Pioniru

Beta 29.03.2018
Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je danas da njegovi košarkaši protiv Real Madrida žele da se časno i dostojanstveno oproste od svoje dvorane u Evroligi ove sezone. "Imamo obavezu da se na častan i dostojanstven način oprostimo od ove sezone, za koju smatram da je dobra, sa 11... »

©2019 Netmark d.o.o.