Balkan » Arhiva vesti za subota 14. april 2018

Zaev: Spomenik Aleksandru Velikom ostaje u centru Skoplja

RTS 14.04.2018
RTS: Zaev: Spomenik Aleksandru Velikom ostaje u centru Skoplja
Makedonski premijer Zoran Zaev navodi da će spomenik Aleksandru Velikom u centru Skoplja ostati i da pitanje njegovog uklanjanja nije na dnevnom redu razgovora sa Grčkom o rešavanju spora sa imenom. "Sve što imamo je domovina i zato se nadam da ćemo imati dostojna rešenja za pitanje imena sa... »

Zaev: Napredak u pregovorima sa Grčkom

Slobodna Evropa 14.04.2018
Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas da je u pregovorima sa Grčkom postignut napredak u nejvećem delu pitanja u sporu oko imena Makedonije i da ostaje dogovor oko imena za međunarodnu upotrebu, prenosi Beta. "Tačno je da je veći deo stvari rešen i to mi daje pravo da verujem da... »

Vanredni parlamentarni izbori u Sloveniji raspisani za 3. jun

Slobodna Evropa 14.04.2018
Slovenački predsednik Borut Pahor raspisao je vanredne parlamentarne izbore za 3. jun nakon što je premijer te zemlje prošlog meseca iznenada podneo ostavku. Pahor je danas formalno potpisao dekret kojim se raspušta parlament i otvara put za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, prenosi... »

Hrvatska podržava saveznike "u sprečavanju dalje upotrebe hemijskog oružja"

RTV 14.04.2018
RTV: Hrvatska podržava saveznike "u sprečavanju dalje upotrebe hemijskog oružja"
ZAGREB - Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova saopštilo je danas, nakon što su SAD, Velika Britanija i Francuska izveli vazdušne udare na Siriju, da "Hrvatska podržava partnere i saveznike u naporima sprečavanja svakog daljeg korišćenja hemijskog oružja u Siriji i zaštite... »

Crna gora sutra bira predsednika: U ponoć nastupila izborna tišina

Kurir 14.04.2018
U Crnoj Gori je u ponoć nastupila izborna tišina, uoči sutrašnjih predsedničkih izbora, sedmih po redu od uvođenja višestranačja i trećih od proglašenja nezavisnosti. Na predsedničkim izborima učestvuje sedam kandidata. Prvi na listi je kandidat Prave Crne Gore Marko Milačić, a drugi... »

Atina: Protesti zbog napada na Siriju, zapaljena zastava SAD

RTV 14.04.2018
RTV: Atina: Protesti zbog napada na Siriju, zapaljena zastava SAD
ATINA - U centru Atine večeras se okupilo nekoliko hiljada ljudi koji su protestovali zbog vazdušnih napada SAD, Britanije i Francuske u Siriji. Grčka policija je navela da se na protestu, koji je organizovala grčka Komunistička partija, okupilo između 6.000 i 7.000 ljudi. Demonstranti su se... »

Bivši policajac prijetio narodnom poslaniku da će mu pobiti porodicu

Blic 14.04.2018
Ile Peno (62) bivši policajac iz Šipova uhapšen je zbog sumnje da je narodnom poslaniku socijalističke partije RS Nedeljku Milakoviću, poslao preteću SMS poruku u kojoj je naveo da će mu pobiti porodicu. Milaković je poruku primio 31. marta ove godine, a tada anonimni pošiljalac predstavio... »

Pernarovo pismo američkom ambasadoru: Vaša politika je farsa

Vesti online 14.04.2018
Ivan Pernar, zastupnik stranke "Živi zid" u Hrvatskom saboru, obratio se američkom ambasadoru u Hrvatskoj otvorenim pismom. Otvoreno pismo Ambasadi SAD u Zagrebu povodom napada na Siriju: "Hteo sam ovo pismo da započnem sa ’uvaženi gospodine Kohorst‘, ali ću zbog politike vaše države... »

Oglasio se Putin: Osudio napad na Siriju, saziva SB UN

Prva 14.04.2018
Ruski predsednik Vladimir Putin danas je snažno osudio napad na Siriju. Agencija Tass je izvestila da je Putin rekao da je sadašnja eskalacija oko Sirije ima razoran uticaj na čitav sistem međunarodnih odnosa. Putin je naveo da Rusija saziva hitan sastanak Saveta bezbednosti UN o agresivnim... »

Pravo da vam kažem... Šta građani opozicionih Berana očekuju od izbora

Sputnik 14.04.2018
Crna Gora izbore u nedelju definitivno očekuje prilično ravno, u atmosferi bez uobičajenih tenzija i političkog naboja karakterističnih za izborne cikluse. Identično raspoloženje vlada i u opštini Berane koju je Sputnjik posjetio, a u kojoj su jedina naznaka da se sjutra održavaju... »

©2018 Netmark d.o.o.