Arhiva » Vesti » Danas 14.04.2018

Putin: Najoštrije osuđujem napad na Siriju

SAD i njihovi saveznici napali su vojne i civilne objekte u Sirije kršeći povelju UN i međunarodno pravo, bez sankcija Saveta bezbednosti, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Danas subota, 14. april 2018.  |  Piše: Danas Online

Eskalacija situacije oko Sirije destruktivno utiče na celokupan sistem međunarodnih odnosa, rekao je Putin, a prenosi Sputnjik.

„Rusija najoštrije osuđuje napad na Siriju, u zemlji u kojoj ruski vojnici pomažu vlastima da se izbore sa terorizmom“, istakao je.

On je dodao i da će Rusija sazvati hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN kako bi se razmotrilo agresivno ponašanje SAD i njihovih saveznika u Siriji.

„Istorija će sve staviti na odgovarajuće mesto, a već je stavila posle teške odgovornosti Vašingtona za krvave kaznene mere protiv Jugoslavije, Iraka i Libije“, rekao je Putin, saopštio je Kremlj, prenosi Tass.

Putin je rekao i da agresija na Siriju dodatno komplikuje već tešku humanitarnu situaciju u zemlji, kao i da inicira novi talas migranata.

Ruski predsednik je naglasio i da Vašington svojim akcijama podstiče terorizam i donosi stradanja građanima Sirije.

„Grupa zapadnih zemalja je na najciničniji način zanemarila činjenicu da su stručnjaci Međunarodne organizacije za hemijsko oružje i pokrenula vojnu operaciju pre zvaničnih rezultata istrage“, zaključio je Putin.


Objavljeno na sajtu danas.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Putin najoštrije osudio napad u Siriji

Glas Amerike subota, 14. april 2018.

Napad na Siriju

Dojče vele subota, 14. april 2018.

©2018 Netmark d.o.o.