Nauka & Tehnologija » Arhiva vesti za subota 14. april 2018

Registrovano 100.000 .RS domena

Danas 14.04.2018
U godini kada RNIDS obeležava 10 godina od početka registracije svog prvog nacionalnog internet domena, u petak 13. aprila registrovan je stohiljaditi naziv .RS domena. Zvanična registracija .RS domena je počela 10. marta 2008. u 12.00, istovremeno preko 27 firmi koje su bile ovlašćene za... »

Google trenira AI da prepoznaje glasove u gomili (video)

Benchmark 14.04.2018
Vizija kompanije Google na polju procesiranja se poboljšavala tokom godina, što potkrepljuje činjenica da kompanijina Photos aplikacija prepoznaje lica, objekte i još mnogo toga. Sada Google želi isto da uradi i sa glasom. Preciznije, sa audio-vizuelnim razdvajanjem govora. Recimo da se... »

Instagram uvodi opciju za preuzimanje podataka

Nova energija 14.04.2018
Društvena mreža Instagram uskoro će omogućiti svojim korisnicima da preuzmu kopiju svega što su objavili na ovoj platformi, nešto slično kao što je učinio Facebook svojim alatom koji omogućava preuzimanje podataka. Novi alat će pomoći korisnicima Instagrama da prate koliko njihovih... »

Zašto su SAD lansirale u svemir stotine miliona bakarnih igala?

B92 14.04.2018
B92: Zašto su SAD lansirale u svemir stotine miliona bakarnih igala?
Godine 1963, u periodu od nekoliko meseci, Zemlja je imala jednu zajedničku stvar sa Saturnom - prsten. Naime, sa napretkom komunikacije na velikim udaljenostima u to doba, pojavili su se i određeni problemi. Pedesetih godina mogli biste da pošaljete poruku s jednog kraja kontitenta na drugi u... »

Test: Asus ProArt PA32UC-K profesionalni monitor

Benchmark 14.04.2018
“Ako ne znaš šta je dobro, gledaj šta je skupo”. Ova narodna poslovica je svakako smišljena pre nego što su izmišljeni monitori, ali je univerzalno primenjiva, pa i u slučaju ovog “Rolls-Royce” monitora koji nam je stigao na test. Ivan Mančić Povlačenje paralela sa automobilima je... »

Zastarele verzije Androida prisutne na preko 40% uređaja

Benchmark 14.04.2018
Google nije kriv za problem sa zastarelim Android softverom, ova krivica se svaljuje na proizvođače uređaja, ali to ne znači da ovakva praksa nije štetna za operativni sistem. Analiza, objavljena od strane kompanije Statista pokazuje da 25% Android uređaja trenutno koristi zastarelu verziju... »

Rat zvezdicama na internetu

PC Press 14.04.2018
Kod kupovanja putem internet portala ocene i recenzije za kupce igraju važnu ulogu. Međutim, one veoma lako postaju sredstvo kojim se manipuliše. Na internetu svako ocenjuje proizvode i usluge i većinom se oslanjamo na te ocene, iako svi znaju da je nejasno ko ih je dao i da postoji mogućnost... »

Ovogodišnji iPhone X bi mogao koštati preko 1000 dolara

Benchmark 14.04.2018
Prema nepotvrđenim informacijama, Apple iPhone 2018 linija će se sastojati od tri uređaja. Najslabiji model u ponudi će biti 6.1-inčni iPhone sa LCD ekranom. Iznad njega će se naći iPhone X naredne generacije, kao i iPhone X Plus sa 6.5-inčnim OLED ekranom. Analitičari sugerišu da će... »

Virtuelna realnost kao pomoć pri izboru automobila

PC Press 14.04.2018
Zahvaljujući virtuelnoj realnosti izbor automobila iz prethodno odštampane brošure mogao bi da postane stvar prošlosti, pa će kupci moći da biraju osobine, te boju modela koji žele, a samo uz pomoć 3D naočara. Naime, radi se o najnovijoj viziji kompanije SEAT Group, koja je pod kontrolom... »

Kako će izgledati novi Gmail?

PC Press 14.04.2018
Google je u četvrtak otkrio da planira da izađe sa novim Gmail dizajnom, a nedugo zatim pojavile su se i slike onoga za šta se tvrdi da će biti novi korisnički interfejs. Kompanija je pripremil promenu koja će u narednim nedeljama zahvatiti korisnike ovog popularnog e-mail servisa, a reč je o... »

©2018 Netmark d.o.o.