Kultura arhiva vesti 19.04.2018

Poznati otkrivaju koje su im knjige promenile život

B92 19.04.2018
Fran Perea, Mirjana Karanović, Aleksandar Saša Đorđević, Bisera Veletanlić, Vjera Mujović, Nada Šargin, Nataša Miljković, Iva Štrljić i brojne druge poznate ličnosti učestvovaće ove godine na javnom čitanju koje će na Svetski dan knjige… »

Počinju Novosadske muzičke svečanosti

Dnevnik 19.04.2018
Koncertom Beogradske filharmonije, pod dirigentskim vođstvom Danijela Rajskina (Rusija), i solistom na klaviru Aleksandrom Gavriljukom (Ukrajina), večeras u 20 časova u Srpskom narodnom pozorištu biće otvorene Novosadske muzičke svečanosti… »

Književno veče u Ambasadi Republike Srbije u Londonu

B92 19.04.2018
U četvrtak 12. aprila, u Ambasadi Republike Srbije u Londonu u organizaciji Udruženja srpskih pisaca i umetnika u inostranstvu (ASWA) održano je književno veče posvećeno Geopoetikinoj ediciji Srpska proza u prevodu (Serbian Prose in Translation… »

Ovo su najgori filmovi o superherojima svih vremena

B92 19.04.2018
Iako su filmovi o superherojima uvek dočekivani sa oduševljenjem, nisu prihvaćeni jednako od publike i kritičara. Neki od njih bili su veliko razočaranje. Bisuness Insider napravio je listu najnepopularnijih filmova o superherojima sa najgorim… »

Boki Milošević sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Mondo 19.04.2018
Slavni muzičar sahranjen na Novom groblju u Beogradu. Na večni počinak ispraćen uz omiljenu pesmu "Zov sa planine". Božidar Boki Milošević sahranjen je u Aleji zaslužnih građana u četvrtak, a veliki broj njegovih kolega okupio se na komemoraciji… »

Otvoren Međunarodni sajam knjiga u Budimpešti

Danas 19.04.2018
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević istakao je danas na otvaranju Međunarodnog sajma knjiga u Budimpešti da je na prijateljskim državama, Srbiji i Mađarskoj, da omoguće uslove da saradnja koja već ima prirodan i dugotrajan tok bude… »

Mauzolej iz trećeg veka otkriven u Viminacijumu

Press 19.04.2018
Na arheološkom lokalitetu Viminacijum otkriven je mauzolej, za koji rukovodilac projekta Viminacijum Miomir Korać kaže da datira iz trećeg veka i da je svakako predstavljao poslednje počivalište osobe visokog ranga. Foto:Ilustracija Novootkriveni… »

Film "Džajić" među najboljim (VIDEO)

RTV 19.04.2018
SARAJEVO - Na Međunarodnom festivalu sportskog filma u Krasnogorsku, u moskovskoj oblasti, dokumentarni film "Džajić" bosanskohercegovačkog komentatora Sabahudina Topalbećirevića, uvršten je u najbolja tri filma, a film je rađen u produkciji Al… »

U ritmu ratnih tridesetih

Danas 19.04.2018
"Iz života insekata" Beogradskog dramskog pozorišta na Pozorišnom proleću Predstava „Iz života insekata“ Karela Čapeka, u režiji Ivana Vukovića i izvođenju ansambla Beogradskog dramskog pozorišta, druga izvedena na ovogodišnjem šabačkom… »

Vučić: Od Mogerinijeve očekujem reči ohrabrenja

Pravda 19.04.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osudio je incident sa hrvatskom zastavom koji je u parlamentu izazvao Vojislav Šešelj i dodao da je narušen ugled Srbije. Ističe da kao predsednik države osuđuje svaku vrstu nasilja i pretnji, ali da žali zbog… »