Balkan arhiva vesti 22.04.2018

Državnu komemoraciju u Jasenovcu obeležio incident

Studio B 22.04.2018
U Spomen parku Jasenovac, najvećem ustaškom logoru iz Drugog svetskog rata, održana je državna hrvatska komemoracija, bez prisustva predstavnika Srba, Jevreja i Roma. Komemoraciju je obeležio incident, kada su dvojica pripadnika HOS-a razvili… »

Pucao na plaži u Portorožu, policija traga za napadačem

B92 22.04.2018
Ljubljana -- Policija traga za muškarcem, koji je u subotu uveče otvorio vatru na glavnoj plaži u Portorožu i ranio 38-godišnjeg muškarca. Ranjeni muškarac nalazi se u kritičnom stanju, a pucnjava je izazvala paniku među okupljenima na plaži… »

Skandal u Jasenovcu: Na državnoj komemoraciji ustaškim žrtvama razvijena zastava sa natpisom “za dom spremni”

Blic 22.04.2018
Premijer Hrvatske Andrej Plenković i ministri u hrvatskoj vladi prisustvovali su danas državnoj komemoraciji u znak sećanja na žrtve ustaškog logora Jasenovac. Komemoracija je završena polaganjem venaca, a obeležio ju je incident hrvatskih… »

Fenomenalno: Bakir završio u video igrici (video)

Mondo 22.04.2018
Nepoznati autori osmislili su video igricu "El Bake", u kojoj se u glavnoj ulozi nalazi bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, koji obučen kao pljačkaš skuplja novac širom zemlje. Foto: Screenshot/MONDO Igrica "El Bake skuplja novac… »

Neonacist Keleminec krenuo prema Jasenovcu, pa priveden

Vesti online 22.04.2018
Predsednik ekstremno desničarske stranke Dražen Keleminec danas je sa još devet istomišljenika krenuo prema Jasenovcu, ali tamo nisu stigli, jer ih je policija zaustavila u mestu Uštica, javlja Index.hr. Keleminec je pritom vređao policajce koji su… »

Burić: Incident u srpskom parlamentu "bez presedana"

RTV 22.04.2018
ZAGREB - U Hrvatskoj ne prestaju osude incidenta, koji je u skupštini Srbije napravio lider radikala Vojsilav Šešelj tokom posete hrvatske parlamentarne delegacije, a šefica diplomatije Marija Pejčinović Burić je to nazvala "događajem bez… »

MUP CG: Pravila ista, može sa ličnom kartom iz Srbije

B92 22.04.2018
Beograd -- Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore saopštilo je da se pravila za ulazak u tu državu iz Srbije nisu promenila. Kako je rečeno, građani Srbije mogu ući sa ličnom kartom ili pasošem, vozačkom dozvolom i potvrdom o predaji… »

Za nepoštovanje žrtava spremni! Nije ni počela komemoracija u Jasenovcu, a već izbio prvi skandal (foto) (video)

Telegraf 22.04.2018
Zvanična povorka krenula je prema središtu spomen područja, a povorku predvode pripadnici bezbednosti, a iza njih idu Plenković, ministri i predstavnici stranih ambasada. Danas se održava zvanična komemoracija u znak sećanja na žrtve ustaškog… »

"Odgovor Vučiću:Poštujem Srbiju ali najviše volim Sandžak"

B92 22.04.2018
Tuzla -- Predsedavajući Saveta ministara BiH i potpredsednik SDA Denis Zvizdić rekao je da poštuje Srbiju, ali da najviše voli Sandžak. On je to rekao na javnoj tribini "Odgovori SDA na aktuelna politička pitanja"u Tuzli. Zvizdić je to izjavio kao… »

Dodik: Ima li skrivenog oružja u Federaciji BiH

Vesti online 22.04.2018
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da bi zbog jačanja međusobnog poverenja u BiH bilo dobro da bude formirana zajednička komisija entitetskih vlada koja bi utvrdila činjenično stanje o proizvodnji oružja i municije u Federaciji… »