Balkan arhiva vesti 22.04.2018

Plenković: Hoćemo da smanjimo tenzije, ali "Srbija je bila agresor na Hrvatsku"!

BK TV 22.04.2018
Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da želi smanjiti tenzije i otvoriti prostor za dijalog sa Srbijom. Plenković je naveo da ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin nije osoba koja je svojim izjavama u poslednje vreme doprinosila tome. Prema… »

Pucao na plaži u Portorožu, policija traga za napadačem

B92 22.04.2018
Ljubljana -- Policija traga za muškarcem, koji je u subotu uveče otvorio vatru na glavnoj plaži u Portorožu i ranio 38-godišnjeg muškarca. Ranjeni muškarac nalazi se u kritičnom stanju, a pucnjava je izazvala paniku među okupljenima na plaži… »

Plenković i ministri na državnoj komemoraciji u Jasenovcu

N1 Info 22.04.2018
U prisustvu dela državnog vrha Hrvatske, premijera Andreja Plenkovića i predsednika Sabora Gordana Jandrokovića, u Jasenovcu je danas održana državna komemoracija za žrtve tog ustaškog logora u Drugom svetskom ratu. Izvor: N1 Na komemoraciji pod… »

„El Bake“: Bakir Izetbegović završio u video igrici

Sputnik 22.04.2018
Nepoznati autori osmislili su video igricu „El Bake“, u kojoj se u glavnoj ulozi nalazi bošnjački član BiH Bakir Izetbegović, koji obučen kao pljačkaš skuplja novac širom BiH, izbegavajući pritom policijske zasede i druge prepreke. Igrica… »

Policija primenila silu! Crnokošuljaši krenuli u Jasenovac, pa privedeni!

BK TV 22.04.2018
Predsednik ekstremno desničarske stranke Dražen Keleminec sa još devet istomišljenika krenuo prema Jasenovcu, ali tamo nisu stigli. Policija ih je zaustavila u mestu Uštica, javlja Index.hr. FOTO: Tanjug/Hina/Daniel Kasap Plenković: Hoćemo da… »

Burić: Incident u srpskom parlamentu "bez presedana"

Večernje novosti 22.04.2018
Šefica hrvatske diplomatije Marija Pejčinović Burić je incident u Skupštini Srbije nazvala "događajem bez presedana" U Hrvatskoj ne prestaju osude incidenta, koji je u skupštini Srbije napravio lider radikala Vojisilav Šešelj tokom posete… »

Bez promene u prelasku vozilima iz Srbije u Crnu Goru

RTS 22.04.2018
Državljani Srbije mogu ući u Crnu Goru, pored lične karte i vozačke dozvole, uz prezentovanje i potvrde o predaji dokumenata za registraciju motornog vozila, saopštila je Uprava policije MUP-a Crne Gore. Saopštenje je, kako se navodi, izdato povodom… »

Provokacije hosovaca: Za dom spremni i ratna zastava u Jasenovcu

Večernje novosti 22.04.2018
Da ni ovaj dan ne prođe bez ustaških simbola potrudili su se hosovci koji su u Jasenovcu razvili svoju ratnu zastavu sa ustaškim pokličem “Za dom spremni”. Da ni ovaj dan, kada se održava komemoracija u znak sećanja na žrtve ustaškog terora… »

Zvizdić Vučiću: Poštujem Srbiju, najviše volim Sandžak

Sputnik 22.04.2018
Predsedavajući Saveta ministara BiH i potpredsednik SDA Denis Zvizdić rekao je da poštuje Srbiju, ali da najviše voli Sandžak. On je to rekao na javnoj tribini „Odgovori SDA na aktuelna politička pitanja“ u Tuzli. Zvizdić je to izjavio kao… »

Formirati komisiju da utvrdi ima li proizvodnje oružja u Federaciji BiH

Sputnik 22.04.2018
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da bi zbog jačanja međusobnog poverenja u BiH bilo dobro da bude formirana zajednička komisija entitetskih vlada koja bi utvrdila činjenično stanje o proizvodnji oružja i municije u Federaciji… »