Balkan arhiva vesti 22.04.2018

Bez govora političara na komemoraciji u Jasenovcu

Politika 22.04.2018
Policija sprečila provokacije desničara, ali se u samom naselju desio incident kada su pripadnici grupe HOS razvili zastavu s natpisom „Za dom spremni”. U Spomen-parku Jasenovac je održan i treći pomen žrtvama najvećeg ustaškog logora iz Drugog… »

Pucnjava na plaži u Portorožu, policija traga za napadačem

RTS 22.04.2018
Slovenačka policija traga za muškarcem koji je u subotu uveče otvorio vatru na glavnoj plaži u Portorožu i ranio 38-godišnjeg muškarca. Ranjeni muškarac nalazi se u kritičnom stanju, a pucnjava je izazvala paniku među okupljenima na plaži, koji… »

Plenković: Snažno osuđujemo ustaške zločine

Novi magazin 22.04.2018
Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas da hrvatska vlada snažno osuđuje ustaške zločine u Drugom svetskom ratu i radi na prevazilaženju podela u društvu. "Došli smo da odamo počast žrtvama ustaškog logora Jasenovac i još jednom… »

Fenomenalno: Bakir završio u video igrici (video)

Mondo 22.04.2018
Nepoznati autori osmislili su video igricu "El Bake", u kojoj se u glavnoj ulozi nalazi bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, koji obučen kao pljačkaš skuplja novac širom zemlje. Foto: Screenshot/MONDO Igrica "El Bake skuplja novac… »

Neonacist Keleminec krenuo prema Jasenovcu, pa priveden

Vesti online 22.04.2018
Predsednik ekstremno desničarske stranke Dražen Keleminec danas je sa još devet istomišljenika krenuo prema Jasenovcu, ali tamo nisu stigli, jer ih je policija zaustavila u mestu Uštica, javlja Index.hr. Keleminec je pritom vređao policajce koji su… »

Burić: Incident u srpskom parlamentu "bez presedana"

RTV 22.04.2018
ZAGREB - U Hrvatskoj ne prestaju osude incidenta, koji je u skupštini Srbije napravio lider radikala Vojsilav Šešelj tokom posete hrvatske parlamentarne delegacije, a šefica diplomatije Marija Pejčinović Burić je to nazvala "događajem bez… »

Važno: O prelasku granice Srbija - Crna Gora

Mondo 22.04.2018
Posle informacija objavljenih u srpskim medijima, Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore saopštilo je da se pravila za ulazak u tu državu iz Srbije nisu promenila. Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević Građani Srbije mogu ući u Crnu Goru sa ličnom… »

Skandal u Jasenovcu: Hosovci razvili zastavu sa natpisom Za dom spremni

Kurir 22.04.2018
Sam početak državne komemoracije u Jasenovcu obeležio je incident. Dva muškarca koja su se predstavila kao HOS-ovci su u mestu Jasenovac (ne na spomen-području) razvili zastavu HOS-a koja sadrži ustaški pozdrav "Za dom spremni". Kako prenosi… »

Zvizdić: Respektujem Srbiju, ali najviše volim Sandžak

N1 Info 22.04.2018
Predsedavajući Saveta ministara BiH i potpredsednik SDA Denis Zvizdić, govoreći na javnoj tribini ove stranke u Tuzli, poručio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću "da respektuje Srbiju, ali da najviše voli Sandžak". Zvizdić je to izjavio kao… »

Dodik: Ima li skrivenog oružja u Federaciji BiH

Vesti online 22.04.2018
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da bi zbog jačanja međusobnog poverenja u BiH bilo dobro da bude formirana zajednička komisija entitetskih vlada koja bi utvrdila činjenično stanje o proizvodnji oružja i municije u Federaciji… »