Balkan arhiva vesti 22.04.2018

Državnu komemoraciju u Jasenovcu obeležio incident

Studio B 22.04.2018
U Spomen parku Jasenovac, najvećem ustaškom logoru iz Drugog svetskog rata, održana je državna hrvatska komemoracija, bez prisustva predstavnika Srba, Jevreja i Roma. Komemoraciju je obeležio incident, kada su dvojica pripadnika HOS-a razvili… »

Pucnjava na plaži u Portorožu, policija traga za napadačem

RTS 22.04.2018
Slovenačka policija traga za muškarcem koji je u subotu uveče otvorio vatru na glavnoj plaži u Portorožu i ranio 38-godišnjeg muškarca. Ranjeni muškarac nalazi se u kritičnom stanju, a pucnjava je izazvala paniku među okupljenima na plaži, koji… »

Bez Srba, jevreja i Roma: Premijer Hrvatske i ministri na državnoj komemoraciji za žrtve jasenovačkog logora

Večernje novosti 22.04.2018
U Jasenovcu se danas održava državna komemoracija za žrtve tog zloglasnog ustaškog logora iz Drugog svetskog rata, a prisustvovaće joj premijer Hrvatske Andrej Plenković, predsednik Sabora Gordan Jandroković i brojni ministri. U Jasenovcu se danas… »

VIDEO: Bakir Izetbegović u igrici predstavljen kao pljačkaš

Radio 021 22.04.2018
Nepoznati autori osmislili su video igricu "El Bake", u kojoj se u glavnoj ulozi nalazi bošnjački član BiH Bakir Izetbegović. U igrici je Izetbegović obučen kao pljačkaš i skuplja novac širom BiH, izbegavajući pritom policijske zasede i druge… »

Neonacist Keleminec krenuo prema Jasenovcu, pa priveden

Politika 22.04.2018
ZAGREB - Predsednik ekstremno desničarske stranke Dražen Keleminec je sa još devet istomišljenika krenuo prema Jasenovcu, ali tamo nisu stigli, jer ih je policija zaustavila u mestu Uštica, javlja Index.hr. Keleminec je pritom vređao policajce koji… »

Burić: Incident u srpskom parlamentu "bez presedana"

Večernje novosti 22.04.2018
Šefica hrvatske diplomatije Marija Pejčinović Burić je incident u Skupštini Srbije nazvala "događajem bez presedana" U Hrvatskoj ne prestaju osude incidenta, koji je u skupštini Srbije napravio lider radikala Vojisilav Šešelj tokom posete… »

Bez promene u prelasku vozilima iz Srbije u Crnu Goru

RTS 22.04.2018
Državljani Srbije mogu ući u Crnu Goru, pored lične karte i vozačke dozvole, uz prezentovanje i potvrde o predaji dokumenata za registraciju motornog vozila, saopštila je Uprava policije MUP-a Crne Gore. Saopštenje je, kako se navodi, izdato povodom… »

Za nepoštovanje žrtava spremni! Nije ni počela komemoracija u Jasenovcu, a već izbio prvi skandal (foto) (video)

Telegraf 22.04.2018
Zvanična povorka krenula je prema središtu spomen područja, a povorku predvode pripadnici bezbednosti, a iza njih idu Plenković, ministri i predstavnici stranih ambasada. Danas se održava zvanična komemoracija u znak sećanja na žrtve ustaškog… »

Zvizdić Vučiću: Poštujem Srbiju, najviše volim Sandžak

Sputnik 22.04.2018
Predsedavajući Saveta ministara BiH i potpredsednik SDA Denis Zvizdić rekao je da poštuje Srbiju, ali da najviše voli Sandžak. On je to rekao na javnoj tribini „Odgovori SDA na aktuelna politička pitanja“ u Tuzli. Zvizdić je to izjavio kao… »

Dodik: Ima li skrivenog oružja u Federaciji BiH

Vesti online 22.04.2018
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da bi zbog jačanja međusobnog poverenja u BiH bilo dobro da bude formirana zajednička komisija entitetskih vlada koja bi utvrdila činjenično stanje o proizvodnji oružja i municije u Federaciji… »