Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 22.04.2018

Napadač ubio troje u restoranu u Nešvilu

Glas Amerike 22.04.2018
Napadač, obučen samo u jaknu, ubio je troje, a ranio četvoro u restoranu "Waffle house", blizu Nešvila u Tenesiju, saopštila je u nedelju policija. Napadač je bio naoružan automatskom puškom AR-15, kada je rano jutros po lokalnom vremenu ušao u… »

Desetine žrtava samoubilačkog napada u Kabulu

Glas Amerike 22.04.2018
Najmanje 57 osoba je poginulo, a 119 povređeno u napadu bombaša samoubice na centar za registraciju birača u Kabulu. Među žrtvama su 21 žena i petoro dece. Odgovornost za napad preuzela je Islamska država. Portparol Ministarstva unutrašnjih… »

Sahranjena bivša prva dama Barbara Buš

Glas Amerike 22.04.2018
Nekoliko bivših američkih predsednika bilo je među stotinama ožalošćenih građana koji su odali poštu bivšoj prvoj dami Barbari Buš, koja je preminula u utorak u 93. godini. Ona je bila supruga 41. američkog predsednika Džordža Herberta Vokera… »

Tramp ne veruje da će se njegov advokat "okrenuti" protiv njega

Glas Amerike 22.04.2018
VEST PALM BIČ, FLORIDA — Predsednik Donald Tramp izjavio je u subotu da ne očekuje da će se njegov dugogodišnji lični advokat Majkl Koen "okrenuti protiv njega" dok vlada istražuje Koenove poslovne aktivnosti. U nizu tvitova sa Floride, Tramp je… »

Jermenija: Propali pregovori, policija privela lidera protesta

Glas Amerike 22.04.2018
Sastanak premijera Jermenije Serža Sargasjana i opozicionog lidera Nikole Pašinijana, koji je prenošen na televiziji, trajao je samo nekoliko minuta. Sastanak je održan da bi se okončali antivladini protesti, koji su izbili prošle nedelje nakon što… »