Izvor: Pravda arhiva vesti 22.04.2018

Incident u Jasenovcu: Zbog ovoga predstavnici Srba i Jevreja nisu prisustvovali državnoj komemoraciji!(video)

Pravda 22.04.2018
U Spomen parku Jasenovac, najvećem ustaškom logoru iz Drugog svetskog rata, u malobrojnoj koloni, bez prisustva predstavnika Srba i Jevreja, završena je državna komemoracija, koju je predvodio predsednik Sabora, Gordan Jandroković. „Nadam se da je… »

Mihajlović: Hrvatska pokazuje da ima mnogo, mnogo sličnih Šešelju!

Pravda 22.04.2018
Zabrana ulaska članu Vlade Srbije Aleksandru Vulinu od strane Hrvatske, članice Evropske unije, zbog jedne izjave u medijima, predstavlja kršenje najosnovnijih prava na kojima počiva Evropa i ona svakako neće doprineti dobrim odnosima Srbije i… »

Dačić: Zamislite "Zig hajl" u Aušvicu! A u Hrvatskoj ustašama dižu spomenike...

Pravda 22.04.2018
Incident sa zastavom na kojoj je ispisan ustaški pozdrav Za dom spremni u Jasenovcu, gde se održavala komemoracija povodom stradanja Srba, Jevreja i Roma u jednom od najozloglasenijih koncentracionih logora, bez presedana je u modernoj Evropi, izjavio… »

Makron: Putin je silan političar, Zapad pred njim ne sme da pokazuje slabost- on će to odmah iskoristiti!

Pravda 22.04.2018
Sjedinjene Države, Francska i njihovi saveznici moraju ostati u Siriji i posle uništenja terorističke Islamske države – izjavio je Emanuel Makron. Francuski predsednik je objavio i zbog čega i u ime čega: „Svi treba da tamo ostanemo –… »

Masakr u Kabulu: Preko 30 mrtvih! (video)

Pravda 22.04.2018
Najmanje 31 osoba je poginula, a 54 ranjeno u eksploziji u centru za registrovanje birača u avganistanskoj prestonici Kabulu, javlja "Rojters". Zdravstveni zvaničnici navode da bi broj žrtava mogao i dalje da raste. Odgovornost za napad preuzela… »

Uzvratna Kolindina poseta Srbiji ”na čekanju”

Pravda 22.04.2018
Plenković o mogućim protivmerama iz Srbije kaže da Srbija može da radi što smatra da je dobro, "a mi branimo dignitet države". ”Želimo sa Srbijom, koja je na Hrvatsku bila agresor od 1990. do 1995. graditi jedan novi dijalog i nove odnose… »

Merkel otkrila zašto Nemačka nije napala Siriju

Pravda 22.04.2018
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da je „nesavršen sporazum sa Iranom“ bolji od nikakvog sporazuma, kao i da će njena zemlja pažljivo pratiti da li se ispunjava. Ona je to rekla za izraelsku televiziju Kanal 10 i dodala da razume… »

Sirija: Irački avioni udarili na ID! Ubijene i neke od vođa ekstremista!

Pravda 22.04.2018
Iračka vojska izvršila je vazdušne udare na položaje Islamske države u Siriji u kojima je ubijeno 36 ekstremista, uključujući i neke od vođa u Siriji. To je danas za Rojters izjavio portparol iračke vojske. On je naveo da su irački ratni avioni… »

Izrael uzvraća: Hamas preti odmazdom zbog ubistva palestinskog naučnika-stručnjaka za rakete!

Pravda 22.04.2018
Izraelski ministar odbrane Avigdor Liberman rekao je da je palestinski naučnik koji je ubijen u Maleziji bio stručnjak za rakete, naglasivši i da „nije bio svetac”. Liberman je odbacio navode Hamasa da je naučnika ubila izraelska tajna služba… »

Đurić čestitao dan studentima na Kim: Vaš univerzitet ostaće u okviru obrazovnog sistema Srbije

Pravda 22.04.2018
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je danas studentima Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici njihov dan, 23. april, poželevši im da ostanu čuvari srpskog identiteta i institucionalnog… »