Izvor: Sputnik arhiva vesti 22.04.2018

Za Plenkovića Srbija i dalje agresor

Sputnik 22.04.2018
Premijer Andrej Plenković izjavio je da je zabrana ulaska Aleksandru Vulinu u Hrvatsku jasna poruka „stava i odlučnosti“ zvaničnog Zagreba da neće tolerisati ponašanja kao što je ponašanje srpskog ministra odbrane. On je ponovio da smatra… »

„El Bake“: Bakir Izetbegović završio u video igrici

Sputnik 22.04.2018
Nepoznati autori osmislili su video igricu „El Bake“, u kojoj se u glavnoj ulozi nalazi bošnjački član BiH Bakir Izetbegović, koji obučen kao pljačkaš skuplja novac širom BiH, izbegavajući pritom policijske zasede i druge prepreke. Igrica… »

Uhapšen crnokošuljaš koji je hteo da izvede performans u Jasenovcu

Sputnik 22.04.2018
Hrvatska policija uhapsila je predsednika ekstremno desne stranke AHSP Dražena Kelemineca u Jasenovcu, gde je nameravao da izvede performans sa svojim crnokošuljašima tokom državne komemoracije za žrtve zloglasnog ustaškog logora smrti. Policija je… »

Zvizdić Vučiću: Poštujem Srbiju, najviše volim Sandžak

Sputnik 22.04.2018
Predsedavajući Saveta ministara BiH i potpredsednik SDA Denis Zvizdić rekao je da poštuje Srbiju, ali da najviše voli Sandžak. On je to rekao na javnoj tribini „Odgovori SDA na aktuelna politička pitanja“ u Tuzli. Zvizdić je to izjavio kao… »

Formirati komisiju da utvrdi ima li proizvodnje oružja u Federaciji BiH

Sputnik 22.04.2018
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da bi zbog jačanja međusobnog poverenja u BiH bilo dobro da bude formirana zajednička komisija entitetskih vlada koja bi utvrdila činjenično stanje o proizvodnji oružja i municije u Federaciji… »

Predlog o kome će da se priča: Žrtve NDH zaslužuju spomenik u Zagrebu

Sputnik 22.04.2018
Predsednik Jevrejske opštine Zagreb Ognjen Kraus izjavio je danas da bi u Zagrebu trebalo da postoji spomenik žrtvama Nezavisne države Hrvatske (NDH) — Romima, Srbima, Jevrejima i Hrvatima koji su imali drugačije mišljenje, kao i muzej žrtava… »

Gomilanje u Sredozemnom moru: I dva ruska broda uplovila u Mediteran

Sputnik 22.04.2018
U Sredozemno more su uplovila dva patrolna broda ratne mornarice Rusije „Pitlivi“ i „Smetlivi“. Fotografije ta dva ruska broda kako prolaze kroz Bosfor i Mramorno more objavili su turski informacioni portali. Pres-služba Crnomorske flote je… »

Trenutak za potpuni obrt: Sad Srbija može da istera na čistac Ameriku i EU

Sputnik 22.04.2018
Priština je skinula rukavice i objavila kraj dijaloga sa Beogradom, a to što još nema reakcija iz Brisela i Vašingtona znači da su ih skinuli i njihovi partneri. Da li Srbija treba da se upušta u dalje pregovore na ovu temu, kad se zna da će… »

Autokefalnost Ukrajinskoj crkvi ne može biti dodeljena bez odobrenja Rusije

Sputnik 22.04.2018
Carigradska patrijaršija saopštila je da će se pozabaviti pitanjem autokefalnosti Ukrajinske pravoslavne crkve, ali s obzirom na to da to pitanje zahteva saglasnost svih crkava, bez odobrenja Ruske pravoslavne crkve takva odluka ne može biti doneta… »

Pritiskom na dugme do istine o Holokaustu

Sputnik 22.04.2018
Povodom Dana sećanja na žrtve Holokausta, gosti Sputnjika večeras su Miško Stanišić i Nevena Bajalica iz organizacije „Teraforming“, koja putem novih medija širi istinu o Holokaustu i edukuje stručnjake i mlade širom sveta. Baza ove… »