Nauka & Tehnologija arhiva vesti 22.04.2018

Popović i vlasnik Alibabe o saradnji Srbije i Kine

N1 Info 22.04.2018
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović sastao se sa Džekom Maom, vlasnikom najveće kineske IT kompanije Alibaba, saopšteno je iz Vlade Srbije. Popović i Ma su se sastali na marginama prvog samita "Digitalna Kina" koji je… »

Zabava na poslu pospešuje produktivnost radnika

Radio 021 22.04.2018
Zabava na poslu može uzeti više oblika – od dobrih kolega koji jednostavno atmosferu čine boljom, do opuštenog petka, ili aktivnosti kao što su stoni tenis i kuglanje. Prema istraživanju Bright HR studije, zabava na poslu može imati ozbiljan… »

Hemijsko oružje se stvarno upotrebljava u Siriji: Evo još dokaza (video)

Pravda 22.04.2018
Ruska vojska je još jednom dokazala da se hemijsko oružje upotrebljavalo u Istočnoj Guti, odnosno u gradu Duma, gde je isceniran povod za raketni napad SAD, Francuske i Velike Britanije na Siriju. Ruski vojnici su u Dumi pronašli veliku količinu… »

Kako brzo obrisati sve podatke s računara i smartfona?

BK TV 22.04.2018
Ako se spremate da prodate, poklonite ili prenamenite računar ili pametni telefon, svakako morate da se pobrinete za to da prethodno s njega uklonite sve vaše podatke. Evo kako to možete da uradite. Zašto obično brisanje nije dovoljno? Računari… »

Imate nedelju dana za promene... Ministar oštro udario na Fejsbuk, Gugl, Tviter i Snepčet

Telegraf 22.04.2018
Prošle godine Hant je kritikovao Fejsbuk zbog objavljivanja verzije te aplikacije za decu i poručio toj kompaniji da "se drži podalje" od njegove dece. Ako kompanije društvenih mreža ne učine više da zaštite decu, britanska vlada će izneti nove… »

Šta!? Pretplata na Fejsbuk? Posle globalnog skandala - moguće promene! A šta tek kažete za cenu?

Srbija danas 22.04.2018
Da li je ovo moguće? Na osnovu podataka o broju korisnika i mesečnim prihodima, analitičari su izračunali koliko bi mogla da iznosi mesečna pretplata na Fejsbuk. Niko od korisnika Facebook-a ne treba da se plaši da će ova društvena mreža u… »

Venerini oblaci skrivaju udaljenu planetu na kojoj možda ima života

Sputnik 22.04.2018
Naučnici smatraju da bi oblaci na Veneri mogli da skrivaju udaljenu planetu koja je od ključnog značaja u potrazi za drugim oblicima života. Posmatrajući tamne „mrlje“ na oblacima na Veneri, naučnici su otkrili da se sastoje od sumporne kiseline… »

Većina nemačkih firmi se ne bavi podacima

PC Press 22.04.2018
Nedavna afera sa Facebook-om i zloupotrebom podataka korisnika dodatno je ukazala na sve veću važnost koju podaci imaju u digitalnom dobu, ali i veliku neupućenost javnosti o tom pitanju. Podaci se pohranjuju u velikim serverskim farmama tehnoloških… »

Apple ponovo zavisi od Samsunga kada su displeji za iPhone u pitanju

Benchmark 22.04.2018
Napori kompanije Apple da smanji zavisnost od Samsunga, koji je glavni dobavljač displeja za iPhone, ponovo nisu urodili plodom. Wall Street Journal izveštava da su napori da se LG Display OLED ekrani implementiraju u iPhone uređaje naišli na probleme… »

Pristupačni LG Stylo 4 telefon u pripremi

Benchmark 22.04.2018
LG Stylo 4 će uskoro biti objavljen kao pristupačan Android telefon, koji predstavlja naslednika LG Stylo 3 modela, predstavljenog pre godinu dana. Prvi press render LG Stylo 4 telefona pokazuje uređaj koji nema home taster, ali ima tanke okvire oko… »