Beograd arhiva vesti 23.04.2018

Mali: Krajem godine postavljanje jarbola na Ušću, ali i panoramskog točka

Blic 23.04.2018
Gradonačelnik Siniša Mali obišao je danas radove na rekonstrukciji Parka „Ušće” i tom prilikom ocenio da je ovo najveći i najzahtevniji projekat koji je „Zelenilo” do sada imalo, jer se kompletno sređuje površina od 88 hektara. On je… »

Lazović: Donacija antigrafit farbe će biti od velike koristi za vrtić

Beta video 23.04.2018
BEOGRAD - Pomoćnica direktorke predškolske ustanove ``Skadarlija`` Sanja Lazović je kazala da su u prethodnom periodu imali dosta problema sa grafitima koji su često bili neprimerenog sadžaja. Lazović je rekla da se dešavalo da deca koja tu… »

Relativno miran kraj vikenda iza beograđana: 4 lakše povređena u udesima, tegobe mučile srčane bolesnike

Kurir 23.04.2018
U Beogradu su se protekle noći dogodile dve saobraćajne nezgode, u kojima su povređene četiri osobe, a povrede su lakše prirode, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Prema njenim rečima, u 23:46 sati na novom Obrenovačkom putu, kod… »

Pokloni za decu u Domu „Dragutin Filipović Jusa“

Studio B 23.04.2018
Svetski dan knjige bio je povod da i deca u Domu „Dragutin Filipović Jusa“ dobiju vredne poklone u vidu knjiga i pribora koji će poslužiti u njihovim svakodnevnim obrazovnim aktivnostima. foto printskrin Tanjug Gradski menadžer Goran Vesić… »

Taksisti blokirali grad: Stotine taksi vozila napravilo haos na ulicama (foto, video)

Blic 23.04.2018
Nekoliko stotina članova i onih koji podržavaju Ugovornu privrednu taksi komoru Srbije, organizovalo je danas protestnu vožnju na ulicama prestonice zbog koje je došlo do velikih gužvi, pre svega na potezu od Autokomande pa do Nemanjine ulice. Razlog… »

Nikodijević: Beograđani nijednog dana neće biti bez gradonačelnika

BK TV 23.04.2018
Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda, koja će se održati 9. maja, biće izabran predsednik parlamenta, njegov zamenik, sekretar i zamenik sekretara. Pre svega toga odbornicima će biti potvrđen mandat, ali će biti izabrana i nova… »

Ovde Beograd otkriva dušu: Zavirite u skrivene sokake, kutke i vence srpske prestonice (video)

Blic 23.04.2018
Saobraćajne gužve, sirene automobila, buka tramvaja... tako izgleda beogradska svakodnevica u kojoj užurbani pešaci traže najkraći put da se izvuku iz gradske vreve. Ponekad zađu i u neki skriveni kutak i na momenat usitne korake. To su mesta na… »

Popucale ploče: Ovako izgledaju opasne rupe na glavnom prestoničkom šetalištu

Blic 23.04.2018
Glavno beogradsko šetalište, Knez Mihailova, ovih dana na sve liči osim na mesto kojim se dičimo pred hiljadama turista, budući da je od Palate Albanije do Biblioteke grada Beograda pločnik popucao na tridesetak mesta. Prolaznici se sapliću, teško… »

Tone zemlje u blizini zone uže sanitarne zaštite i reni bunara

Politika 23.04.2018
Zemlja nepoznatog porekla blokirala nebranjeni deo Save, kojim se za vreme poplava razliva voda, komšije sumnjaju da je dovezena sa placa iz Kneza Miloša, sa mesta gde je bio savezni MUP. Na plac udaljen samo nekoliko metara od reni bunara u Makišu, u… »

Sto godina od rođenja Borivoja Popovića

Politika 23.04.2018
Prigodnim stručnim skupom i koncertom „Sto godina od rođenja Borivoja Popovića (1918-2018)” Muzička škola „Nevena Popović” iz Grocke obeležila je stotu godišnjicu rođenja ovog istaknutog muzičkog pedagoga u prepunoj Svečanoj sali… »