Izvor: BBC News arhiva vesti 23.04.2018

Kraljevska beba: Vojvotkinja od Kembridža rodila dečaka

BBC News 23.04.2018
Dečak je težak 3.8 kila, treće je dete princa Vilijama i vojvotkinje od Kembridža i peto praunuče kraljice Elizabete. Vojvotkinja od Kembridža je rodila dečaka. On je peti u redu za tron i šesto praunuče kraljice Elizabete. Treće je dete princa… »

Srbija i ratni zločini: O Karadžiću nema ko da piše

BBC News 23.04.2018
Zašto finale suđenja Radovanu Karadžiću nije udarna vest u Srbiji? Jutros je u Hagu počelo dvodnevno zasedanje Apelacionog veća u slučaju Radovana Karadžića, utemeljitelja Republike Srpske. U ponedeljak je ovo bila udarna vest u većini svetskih… »

Kanađanin optužen za ubistvo linčovan u šumama Amazona

BBC News 23.04.2018
Policija je pronašla telo Kanađanina optuženog za ubistvo duhovne isceliteljke. Kanađanin je linčovan u peruanskom Amazonu, nakon što ga je starosedelačka zajednice optužila za ubistvo lokalne duhovne isceliteljke. Policija je pronašla telo… »

Južna Koreja isključila zvučnike na granici sa Severnom Korejom

BBC News 23.04.2018
U susret razgovorima vrhovnih zvaničnika, Južna Koreja je prestala da emituje prpagandne poruke. U susret razgovorima vrhovnih zvaničnika, Južna Koreja je prestala da emituje propagandne poruke na granici sa Severnom Korejom. Južna Koreja ima ogromne… »

Kako je trauma NATO bombardovanja našla izraz u umetnosti

BBC News 23.04.2018
Nina Mihaljinac je sprovela prvo istraživanje o tome kako su umetnici doživeli NATO bombardovanje. Kada je počelo bombardovanje, u martu 1999. godine, Nina Mihaljinac je bila u petom razredu osnovne škole. Tih prvih dana bombardovanja spavala je u… »

Ko je Kim Džong Un

BBC News 23.04.2018
Mladi lider koji ne odustaje od nuklearnih ambicija. Kim Džong Un postao je vođa Severne Koreje sa vrlo malo političkog i vojnog iskustva. Njegov otac, Kim Džong Il, umro je u decembru 2011. godine. Džong Un se potom proglasio „velikim… »

Francuska usvaja kontraverzni imigracioni zakon

BBC News 23.04.2018
Novim zakonom su predviđeni kraći rokovi za podnošenje prijava za azil. Francuska Narodna skupština usvojila je novi, restriktivniji imigracioni zakon koji pooštrava pravila igre dobijanja azila. Novim zakonom su predviđeni kraći rokovi za… »