Izvor: Blic arhiva vesti 28.04.2018

Gde je danas nauka u Srbiji: Naša zemlja 47. u svetu po broju naučnih radova, trećina u vrhunskim časopisima

Blic 28.04.2018
Veći broja patenata mlađih naučnika, među kojima ima i više žena, pokazatelji su da nauka u Srbiji ide uzlaznom putanjom. Prema podacima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Srbija je u proteklih nekoliko godina unapredila svoj… »

Oland: Čudno rukovanje Trampa i Makrona

Blic 28.04.2018
Bivši predsednik Francuske Fransoa Oland kritički se osvrnuo na posetu Vašingtonu aktuelnog francuskog predsednika Emanuela Makrona, posebno na njegov odnos s američkim predsednikom Donaldom Trampom. Tokom trodnevne posete, Makron i Tramp su se… »

Otkrio pravi razlog: Evo zbog čega je Sale napustio "Pinkove zvezdice"

Blic 28.04.2018
Sale Tropiko, kako Leskovčanina Aleksandra Cvetkovića publika već godinama zove i poznaje, za „Scenu” je ispričao kako došlo do saradnje sa glumcem Vukom Kostićem, koliko ima šešira u ormaru s obzirom na to da su mu zaštitni znak i da li je… »

Film o ljudskoj (ne)slobodi: Dejan Petrović za dokumentarac “Isti” osvojio već dva gran prija

Blic 28.04.2018
Moj film je priča o gubljenju identiteta pod uticajem sistema, kaže reditelj Dejan Petrović. Već dva puta ove godine Petrović se sa svojim dokumentarcem "Isti" peo na pijedestale međunarodnih festivala kratkometražnog dokumentarnog filma. Njegova… »

Otkriveno da muzej u Francuskoj ima 82 falsifikata

Blic 28.04.2018
Muzej u južnom francuskom gradu Elnu otkrio je da su 82 slike koje su u njemu izložene, a koje čine polovinu ukupne muzejske zbirke umetničkih dela, zapravo - falsifikati, javljaju danas francuski mediji. Reč je o slikama, crtežima i akvarelima… »

U Umagu otvoren Islamski kulturni centar

Blic 28.04.2018
U Umagu je danas svečano otvoren prvi Islamski kulturni centar izgrađen u Istri. Izgradnja Centra koji se nalazi u naselju Vrh, 400 metara od mora, započela je pre četiri godine, prenosi Hina. Gradonačelnik Umaga Vili Bašanese kazao je tom prilikom… »

Pevačica podržala Natašu Bekvalac, a evo sa kim je uporedila nasilnika Lazukića (video)

Blic 28.04.2018
Nakon fizičkog nasilja koje je pevačica Nataša Bekvalac doživela od supruga Luke Lazukića podrška joj je stizala sa svih strana, a priključile su se brojne kolege. Sa kim je Rada Manojlović uporedila Lazukića, kao i šta su ostale pevačice… »

Za nevericu: Novosađanin sleteo s puta i dok je ležao bez svesti u slupanim kolima neko ga je opljačkao

Blic 28.04.2018
Todor Žuržovan (34), pijanista i fotograf iz Novog Sada, doživeo je saobraćajnu nesreću na autoputu, a dok je bio u nesvesti u kolima - neko ga je opljačkao. Da ljudska zloba nema granice, svedoči upravo njegovo iskustvo. Kada je došao sebi posle… »

Tužna sudbina genijalnog uma: Jedan od najbriljantijih matematičara je bio toliko paranoičan da je umro od gladi

Blic 28.04.2018
Austrijski matematičar Kurt Gedel bio je ujedno briljantnog uma i i mentalno oboleo. U svojim dvadestim inovirao je svet matematike, a što je više stario toliko je njegovo ludilo odnosilo prevagu. Paralizovan zbog paranoje, odbijao je da pojede nešto… »

Duda ivković donator tiršove: Novcem od oproštajnog meča kupio opremu za kardiologiju Dečje klinike

Blic 28.04.2018
Nikola (11), mladi fudbaler, bio je prvo dete koje je pregledano najsavremenijom kardiološkom opremom u vrednosti od 34.000 evra, koja je u Tiršovu stigla juče zahvaljujući donaciji košarkaškog trenera Dušana - Dude Ivkovića. Duda je prihod od… »