Izvor: Nova energija arhiva vesti 28.04.2018

Koliko često treba čistiti tastaturu?

Nova energija 28.04.2018
Australijski naulnici u nedavnoj studiji otkrili su da daska na wc šolji ima pedesetak bakterija na dva kvadratna centimetra, što zapravo i nije mnogo. Na tipičnoj tastaturi, posebno onoj koju deli više ljudi, situacija je, po istoj studiji, čak 400… »

U Subotici održan BizKod#3: Za 24 časa studenti osmislili aplikaciju za aukcije i sajt za majstore

Nova energija 28.04.2018
U Subotici je treću godinu za redom održano studentsko takmičenje za programere i ekonomiste BizKod, u organizaciji Infostud grupe. Učestvovalo je više od pedeset studenata, u četrnaest timova. U ovom dvostrukom hakatonu studenti Visoke tehničke… »

Kako će funkcionisati nove opcije Gmaila?

Nova energija 28.04.2018
Samo dve nedelje nakon najave, novi interfejs Gmaila je već sada u fazi testiranja. A mogućnosti sa najnovijom verzijom su beskrajne. Pre nedelju i po dana se pojavila vest da je Gmail najavio potpunu rekonstrukciju svog Web interfejsa. Early Adapter… »

Počela da radi elektronska baza podataka o intelektualnoj svojini

Nova energija 28.04.2018
Elektronska baza podataka o zaštićenim brendovima, nosiocima prava za te brendove i postupcima koji se u vezi sa njima vode, dostupna je od petka (27. aprila 2018. godine) na sajtu Uprave carina. – Carinska služba time je dala još jedan značajan… »

Wikipedia ima novu super opciju

Nova energija 28.04.2018
Wikipedia konačno uvodi alat koji će čitaoce da spasi od beskonačnog kopanja po linkovima koji povezuju pojmove i tako doprineti čitanosti objavljenih članaka. Ako držite miš iznad bilo kog hiperlinkovanog pojma na Vikipediji, videćete manji… »