Izvor: Pravda arhiva vesti 28.04.2018

Hrvatski mediji se naslađuju: Evo zašto je Putin dao prvi žuti karton Beogradu!

Pravda 28.04.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije pozvan na Putinovu inauguraciju 7. maja, što predstavlja prvi žuti karton Beogradu, piše zagrebački “Jutarnji“. Kako navode, Vučić ipak neće otići na inauguraciju ruskog predsednika Vladimira Putina… »

Dodik: Bošnjacima ne smetaju Dudakovićevi zločini, ali im smeta što je tužilac ćerka srpskog logoraša!

Pravda 28.04.2018
Milorad Dodik, predsednik Srpske, naveo je danas da su reagovanja političkih faktora u FBiH povodom hapšenja Atifa Dudakovića zbog ratnih zločina nad Srbima dokaz duboke podele po nacionalnoj osnovi u BiH. – Gotovo da nije bilo nijednog glasa… »

Prvo putovanje svetom: Ruska plutajuća nuklearka se otisnula na pučinu! (video)

Pravda 28.04.2018
Ruska kontroverzna plutajuća nuklearna centrala krenula je danas na prvo putovanje morem. Plutajuća nuklearka "Akademik Lomonosov", prva takve vrste u svetu, krenula je danas iz brodogradilišta u Sankt Peterburgu u Baltičko more, a zatim će oko… »

Sve najvažnije - sakriveno: Objavljen formalni deo ugovora o koncesiji za aerodrom Nikola Tesla!

Pravda 28.04.2018
Ugovor Vlade Srbije i francuska kompanije „Vansi erports“ o koncesiji za beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ verovatno nikad neće biti objavljen, iako je to zakonska obaveza, osim ako zbog sudskog spora ne dospe na međunarodnu arbitražu… »

Vučić najavljuje: Biće značajnih promena u vojsci i policiji!

Pravda 28.04.2018
Biće značajnih promena u vojsci i policiji, najavio je danas predsednik Aleksandar Vučić, a o nasledniku načelnika Generalštaba kaže da trenutno ne razmišlja. „Nisam ni znao da mu ističe mandat, nije me vojni kabinet upozorio“, odgovorio je… »

Rusija: Imamo rakete "tomahavk"! Proučavamo ih; SAD: Apsurdne tvrdnje

Pravda 28.04.2018
Dok Rusija tvrdi da se došla u posed američke krstareće rakete "tomahavk", SAD te navode odbacuju kao "apsurdne". Rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je Moskva došla do raketa "tomahavk" i da će ih proučiti kako bi poboljšala svoje… »

Drecun: Način na koji Albanci žele da definišu statut ZSO suprotan dogovoru

Pravda 28.04.2018
Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da je način na koji Albanci žele da definišu statut ZSO suprotan briselskom dogovoru i da je pitanje šta će pisati u tom statutu. Drecun je gostujući u Dnevniku RTS rekao… »

EU uvodi novo pravilo: Bez ovog papira ubuduće nećete moći u Grčku na more! (video)

Pravda 28.04.2018
Građani zemalja van šengenske zone, uključujući Srbiju i druge države Zapadnog Balkana, ubuduće će morati da traže dozvolu za ulazak u zemlje koje ovoj zoni pripadaju, i to će ih koštati sedam evra. Kako je planirano, ova mera će stupiti na… »

Britanska štampa: Tramp bi trebalo da dobije Nobela za mir!

Pravda 28.04.2018
Britanski Telegraf piše da bi američkom predsedniku trebalo dodeliti Nobelovu nagradu za mir zbog uloge u pomirenju Severne i Južne Koreje, ali veruje da se to neće dogoditi. Odbor za dodelu Nobelove nagrade ima svojevrstan fetiš da dodeljuje nagradu… »

Naoružani smo do zuba! Evo koliko u Srbiji ima registrovanog oružja!

Pravda 28.04.2018
U Srbiji je ukupno registrovano 934.315 komada oružja, piše današnja Politika pozivajući se na podatke koje joj je dostavio MUP. Što se tiče sprovedenih legalizacija, najuspešnija je bila 2003. godine, kada je predato 47.852 komada različitog… »