Izvor: RTS arhiva vesti 28.04.2018

Šta posle susreta korejskih lidera

RTS 28.04.2018
Američki predsednik Donald Tramp objavio je na "Tviteru" da se dogovara vreme i mesto njegovog sastanka sa severnokorejskim predsednikom Kim Džong Unom. Tokom dana, telefonom je razgovarao s liderima Južne Koreje i Japana o jučerašnjem istorijskom… »

"Uzmi račun i pobedi" – stanove dobili Radojka Bančević i Vukadin Božović

RTS 28.04.2018
U poslednjem izvlačenju nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" glavnu premiju – stan u izgradnji u "Beogradu na vodi" dobila je Radojka Bančević iz Zemuna, a stan na Novom Beogradu Vukadin Božović iz Šida. Izvučeni i dobitnici 14 automobila "fijat… »

Dva aviona vanredno sletela na beogradski aerodrom

RTS 28.04.2018
Zbog putnika kojima je pozlilo, dva aviona su danas prinudno sletela na beogradski aerodrom. Avion tipa "boing 737-783" skandinavske avio-kompanije SAS na liniji Stavanger-Hanija prinudno je jutros sleteo na Aerodrom "Nikola Tesla Beograd" u 8.42 zbog… »

Vučić o Hrvatskoj: Neka se oni svađaju, a mi da se nekako sklonimo po strani

RTS 28.04.2018
Ima nade za poboljšanje odnosa sa Hrvatskom i gledaćemo da bar nešto uradimo, iako ne mislim da smo za bilo šta krivi, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Do kompromisa o Kosovu teško će, kaže, doći, ali ističe da moramo da se… »

Brnabićeva: Rast u prvom kvartalu najveći u poslednjoj deceniji

RTS 28.04.2018
Premijerka Ana Brnabić kaže da je, prema upravo završenim procenama, očekivani rast bruto domaćeg proizvoda u prvom kvartalu 2018. godine iznosi 4,5 odsto. Ocenjuje da je rast značajno veći od projektovanog koji je za ovaj period iznosio 3,9 odsto… »

Vek od smrti Gavrila Principa

RTS 28.04.2018
Na današnji dan 1918. godine u zatvoru u Terezinu je od posledica tuberkuloze preminuo Gavrilo Princip, član Mlade Bosne koji je izvršio atentat na Franca Ferdinanda. Građani Srbije se sa ponosom sećaju imena Gavrila Principa, a država sa posebnim… »

Tužilaštvo BiH traži pritvor za Dudakovića i 12 osumnjičenih

RTS 28.04.2018
Državno tužilaštvo BiH zatražilo je pritvor za ratnog zapovednika Petog korpusa u Bihaću, generala Armije BiH Atifa Dudakovića i još 12 osumnjičenih bošnjačkih vojnih zvaničnika osumnjičenih za ratne zločine nad srpskim civilima i vojnicima i… »

Za mesec dana početak istraživanja posledica bombardovanja

RTS 28.04.2018
Koordinaciono telo i nacionalna laboratorija za naučno istraživanje posledica NATO bombardovanja biće formirani u narednih mesec dana, kaže ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i napominje da će država nastojati da istraživanja sprovede… »

Stefanović: Bez potvrde o ubistvu Đuričića, oprečne informacije

RTS 28.04.2018
Policija za sada nema zvaničnu potvrdu da je u Južnoj Africi ubijen Milan Đuričić, koji je osuđen za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana i dvojice njegovih prijatelja, a postoje indicije da se radi o drugom srpskom državljaninu. Ministar policije… »

Vulin o hapšenju Dudakovića: Želim da se nadam da će pravda stići

RTS 28.04.2018
Ma koliko hapšenje Atifa Dudakovića bilo zakasnelo, ono je prilika da se kaže istina o zverstvima 5. korpusa i da se već jednom počne govoriti o tome kolike su Srbi žrtve bili i u ratu u Bosni i Hercegovini, poručio je ministar odbrane Aleksandar… »