Izvor: Večernje novosti/Kultura arhiva vesti 28.04.2018

Srbija počasni gost Međunarodnog sajma knjiga u Teheranu

Večernje novosti 27.04.2018
Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, Srbija će se kao zemlja počasni gost predstaviti na Međunarodnom sajmu knjiga u Teheranu koji se održava od 1. do 4. maja. Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, Srbija će… »

Oslonjeni na mudre pretke

Večernje novosti 28.04.2018
Biblioteka Matice srpske u Novom Sadu svečano obeležila 180 godina od osnivanja. Vukosavljević: Veličanstven posao na prosvećivanju rasutog srpskog naroda. U SVEČANOJ sali Matice srpske sa čijih zidova svoje okupljene potomke “gledaju” portreti… »

Čudo od ljubičastih reči

Večernje novosti 28.04.2018
Dodelom nagrada završeni književni susreti “Gordana Brajović”. ČAROLIJU četiri reči: ljubičasto (kao oči), široko (kao osmeh ), dugačko (kao kosa) i sećanje (koje je nepouzdano i treba ga vežbati), mališanima u prepunoj dvorani Kulturnog… »

Dnevnik zabluda: Beograd na vodi i kritičari

Večernje novosti 28.04.2018
Već duže vreme novinari se obrušavaju na predstavnike vlasti u Beogradu zbog odavno, nelegalno srušenih bespravno podignutih baraka u Hercegovačkoj ulici. Već duže vreme novinari se obrušavaju na predstavnike vlasti u Beogradu zbog odavno… »

Modrice i monolozi

Večernje novosti 28.04.2018
Premijera “Režima ljubavi” večeras U Ateljeu 212. SVA lica ljubavi, večite dileme i preispitivanja - tema su novog komada Tanje Šljivar “Režim ljubavi” (režija Bojan Đorđev), čije je premijerno izvođenje večeras na Sceni “Petar… »

Žensko pero u vrtu tajni i nade

Večernje novosti 28.04.2018
Slavica Garonja o dve antologije pripovedaka naših književnica, od 1850. do danas. IDEJA da napravim sveobuhvatnu antologiju onog što su naše žene pisale od polovine 19. veka do danas nastajala je sa početkom 21. veka - uz veće studije u kojima sam… »

Krhki smo i skloni oštećenjima

Večernje novosti 27.04.2018
Daniela Fulgosi, likovni umetnik i profesor FPU, o izložbi “Mera opstanka”, ubrzanom svetu koji nas preplavljuje informacijama. Opstanak nam je postao veoma osetljiv, jer su promene ogromne, pa stalno kaskamo i jurimo zamajac, živimo stihijski… »

Izložba Miloša Šobajića: Progoni i bežanja u 16 slika

Večernje novosti 27.04.2018
U Novom Sadu otvorena izložba slika i instalacija Miloša Šobajića. Srećan sam što je ova izložba doprinos obeležavanju prisajedinjenja Vojvodine Srbiji – rekao je slavni umetnik. KADA se likovna publika uželi nekog umetnika, onda se slike,ma… »