Izvor: Večernje novosti/Svet arhiva vesti 28.04.2018

Tramp sa Munom o pripremama za susret s Kimom

Večernje novosti 28.04.2018
Američki predsednik rekao da je imao dug i veoma dobar razgovor s predsednikom Južne Koreje i potvrdio da pripreme a susret sa liderom Severa teku dobro. Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da je razgovarao s južnokorejskim predsednikom… »

Ruska ploveća nuklearka porinuta u more, puni reaktore

Večernje novosti 28.04.2018
Plutajuća nuklearka "Akademik Lomonosov", prva takve vrste u svetu, krenula je danas iz brodogradilišta u Sankt Peterburgu u Baltičko more. Ploveća nuklearna centrala "Akademik Lomonosov", izgrađena u Rusiji, krenula je danas na svoju prvu plovidbu… »

Medvedev: Rusija će odgovoriti, ali ne na svoju štetu

Večernje novosti 28.04.2018
SAD se nepristojno ponašaju, odgovor Rusije na sankcije treba da se oseti, ali sve predloge o kontrasankcijama treba još jednom izvagati - ne sme se naškoditi sebi, izjavio je premijer Rusije Dmitrij Medvedev. SAD se nepristojno ponašaju, odgovor… »

Bombaš samoubica napao vojnu bazu, šest mrtvih

Večernje novosti 28.04.2018
Talibanski bombaš samoubica izveo je danas napad na vojnu bazu u južnoj provinciji Helmand u Avganistanu i usmrtio četiri civila i dva vojnika, saopštili su zvaničnici u toj zemlji. Talibanski bombaš samoubica izveo je danas napad na vojnu bazu u… »

Američki nosač aviona Hari Truman uplovio u Mediteran

Večernje novosti 28.04.2018
Američki nosač aviona Hari Truman ušao je u Mediteran nakon što je prošao Gibraltarski moreuz. Američki nosač aviona Hari Truman ušao je u Mediteran nakon što je prošao Gibraltarski moreuz, objavljeno je na sajtu Navy.mil. Komandant nosača… »

Šiiti: Ispalili smo rakete na Saudijsku Arabiju; Presreli smo četiri od osam projektila

Večernje novosti 28.04.2018
Jemenski pobunjenici Šiiti saopštili su danas da su ispalili osam balističkih raketa na grad Džizan u Saudijskoj Arabiji. Jemenski pobunjenici Šiiti saopštili su danas da su ispalili osam balističkih raketa na grad Džizan u Saudijskoj Arabiji… »

Britanska štampa: Tramp bi trebalo da dobije Nobela za mir, ali nije popularan

Večernje novosti 28.04.2018
Britanski Telegraf piše da bi američkom predsedniku trebalo dodeliti Nobelovu nagradu za mir zbog uloge u pomirenju Severne i Južne Koreje, ali veruje da se to neće dogoditi. Britanski Telegraf piše da bi američkom predsedniku trebalo dodeliti… »

Britanski sud kriv za sve: Preminuo dečak(2) koji je prkosio medicini i zakonu

Večernje novosti 28.04.2018
Dečak Alfi Evans kog je bolnica u Liverpulu skinula s aparata u noći između petka i subote, oko 2.30 časova, preminuo je. Dečak Alfi Evans kog je bolnica u Liverpulu skinula s aparata u noći između petka i subote, oko 2.30 časova, preminuo je. Sud… »

ID pogubila dvojicu kandidata za izbore

Večernje novosti 28.04.2018
Agencija Amak Islamske države objavila je video na kojem je prikazano pogubljenje "dvojice kandidata" na parlamentarnim izborima u gradu al Tarmija, severno od Bagdada, koji su zakazani za naredni mesec. Agencija Amak Islamske države objavila je video… »

Plavi šlemovi iz Austrije nisu sprečili smrt bezbednjaka

Večernje novosti 28.04.2018
Austrijski vojnici u sastavu mirovne misije UN u Siriji nalaze se pod optužbom da su dozvolili da sirijski bezbednjaci budu ubijeni. Austrijski vojnici u sastavu mirovne misije UN u Siriji nalaze se pod optužbom da su dozvolili da sirijski bezbednjaci… »