Nauka & Tehnologija arhiva vesti 28.04.2018

Radno vreme budućnosti - tri slobodna dana

B92 28.04.2018
Oko 200 radnika privatne kompanije sa Novog Zelanda učestvuje u eksperimentu koji bi mogao da promeni način rada u budućnosti. Kompanija sa Novog Zelanda isprobava učinak radnika koji imaju po tri slobodna dana u nedelji. Kako piše britanski… »

Znate li koliko često treba da se čisti tastatura?

Noizz 28.04.2018
Australijski naučnici su u nedavnoj studiji otkrili da daska na wc šolji ima pedesetak bakterija na dva kvadratna centimetra, što zapravo i nije mnogo. Na tipičnoj tastaturi, posebno onoj koju deli više ljudi, situacija je, po istoj studiji, čak 400… »

U Centru u kojem su osmišljene cipele za otkrivanje mina u Siriji...

RTS 28.04.2018
Ruski vojnici u Siriji, ali i na drugim mestima, koriste zaštitno odelo koje u cipelama ima senzore za otkrivanje mina u neposrednoj blizini, a proizvode se u istraživačkom centru u koji je „Tanjug“ imao priliku da „zaviri“. Reč je o… »

Viber upozorava: Dosta je bilo! (foto, video)

Mondo 28.04.2018
Viber ponovo u vrlo kratkom roku upozorava korisnike da ne koriste konkurentske aplikacije, ali nam je otkrio i još jednu vrlo važnu stvar, onako - usput! Nakon ozbiljnih kršenja privatnosti unutar nekih aplikacija za slanje poruka, korisnici širom… »

Posle 19 godina: Uskoro istraga o posledicama NATO bombardovanja

Pravda 28.04.2018
Koordinaciono telo i nacionalna laboratorija za naučno istraživanje posledica NATO bombardovanja biće formirani u narednih mesec dana. To je rekao ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i napomenuo da će država nastojati da istraživanja… »

Ruska plutajuća nuklearna centrala krenula na prvo putovanje

RTS 28.04.2018
Ploveća nuklearna centrala „Akademik Lomonosov“, izgrađena u Rusiji, krenula je na svoju prvu plovidbu iz brodogradilišta u Sankt Peterbugu ka Murmansku, na severozapadu Rusije, gde će njeni reaktori biti napunjeni gorivom. Ruska ploveća… »

Gledate anonimno "filmove za odrasle"? Imamo lošu vest za vas

B92 28.04.2018
Mnogi vole da zavire u poneku internet stranicu za koju im ne bi bilo drago da drugi znaju da gledaju. Zato je Incognito način pretraživanja za mnoge koristan dodatak, naročito ako sumnjive stranice posećuju s radnog mesta, iz škole ili dele računar… »

Konferencija o online sigurnosti

Blic 28.04.2018
Security konferenciju pod nazivom "Plan A" biće održana 17. maja. Glavni cilj je podizanje svesti o mogućim posledicama po poslovanje u slučaju loše rešenih bezbedonosnih tački. "Sada je pravi trenutak da se shvati značaj i važnost uvođenja… »

Huawei P20 Pro: vidite, iskusite, kreirajte

Benchmark 28.04.2018
Saopštenje za javnost Kažu da pametni telefon nije dovoljno dobar za fotografisanje. Kažu da se ne može ozbiljno shvatiti u ovoj ulozi. Kažu da nećete moći da fotografišete kao profesionalac bez godina vežbanja i učenja. Nisu u pravu. Huawei P20… »

Stigao trejler nove Tomb Raider igre /VIDEO

B92 28.04.2018
Stižu nam prve slike novih avantura Lare Croft. Nova Tomb Raider igra nam je zvanično najavljena u martu mesecu, iako smo o njoj znali praktično skoro godinu i nešto dana, zahvaljujući jednom od bizarnijih curenja u svetu gejminga, kada je putnik u… »