Nauka & Tehnologija arhiva vesti 28.04.2018

Radno vreme budućnosti

PC Press 28.04.2018
Oko 200 radnika privatne kompanije sa Novog Zelanda učestvuje u eksperimentu koji bi mogao da promeni način rada u budućnosti. Kompanija sa Novog Zelanda isprobava učinak radnika koji imaju po tri slobodna dana u nedelji. Kako piše britanski The… »

Vaša tastatura prljavija je od wc šolje – evo koliko puta nedeljno trebate da je čistite

Telegraf 28.04.2018
Tastatura vašeg računara pravo je leglo bakterija. Australijski naučnici otkrili su da daska wc šolje ima pedesetak bakterija na dva kvadratna centimetra, dok tastatura koju deli više ljudi ima 400 puta više bakterija. Prost trik koji će vam… »

Po čemu se uniforma ruskih vojnika u Siriji razlikuje od drugih?

B92 28.04.2018
Ruski vojnici u Sirji, ali i na drugim mestima, koriste zaštitno odelo, koje u cipelama ima senzore za otkrivanje mina u neposrednoj blizini, a proizvode se u istraživačkom centru u koji je Tanjug imao priliku da "zaviri". Reč je o Inženjerskom… »

Viber upozorava: Dosta je bilo! (foto, video)

Mondo 28.04.2018
Viber ponovo u vrlo kratkom roku upozorava korisnike da ne koriste konkurentske aplikacije, ali nam je otkrio i još jednu vrlo važnu stvar, onako - usput! Nakon ozbiljnih kršenja privatnosti unutar nekih aplikacija za slanje poruka, korisnici širom… »

Posle 19 godina: Uskoro istraga o posledicama NATO bombardovanja

Pravda 28.04.2018
Koordinaciono telo i nacionalna laboratorija za naučno istraživanje posledica NATO bombardovanja biće formirani u narednih mesec dana. To je rekao ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i napomenuo da će država nastojati da istraživanja… »

Zovu je "ploveći Černobilj": Ruska nuklearna elektrana krenula na svoju prvu plovidbu (foto) (VIDEO)

Telegraf 28.04.2018
Nuklearka će do Murmanska biti dovučena preko Baltičkog mora i oko severnog dela Norveške. Ploveća nuklearna centrala "Akademik Lomonosov", izgrađena u Rusiji, krenula je danas na svoju prvu plovidbu, iz brodogradilišta u Sankt Peterbugu ka… »

Alarm, brzo uradite ovo! Ako gledate porniće preko inkognito prozora nadrljali ste!!

Srbija danas 28.04.2018
Brzo! Mnogi vole da zavire u poneku internet stranicu za koju im ne bi bilo drago da drugi znaju da gledaju. Zato je Incognito način pretraživanja za mnoge koristan dodatak, naročito ako sumnjive stranice posećuju s radnog mesta, iz škole ili dele… »

Konferencija o online sigurnosti

Blic 28.04.2018
Security konferenciju pod nazivom "Plan A" biće održana 17. maja. Glavni cilj je podizanje svesti o mogućim posledicama po poslovanje u slučaju loše rešenih bezbedonosnih tački. "Sada je pravi trenutak da se shvati značaj i važnost uvođenja… »

Huawei P20 Pro: vidite, iskusite, kreirajte

Benchmark 28.04.2018
Saopštenje za javnost Kažu da pametni telefon nije dovoljno dobar za fotografisanje. Kažu da se ne može ozbiljno shvatiti u ovoj ulozi. Kažu da nećete moći da fotografišete kao profesionalac bez godina vežbanja i učenja. Nisu u pravu. Huawei P20… »

Stigao trejler nove Tomb Raider igre /VIDEO

B92 28.04.2018
Stižu nam prve slike novih avantura Lare Croft. Nova Tomb Raider igra nam je zvanično najavljena u martu mesecu, iako smo o njoj znali praktično skoro godinu i nešto dana, zahvaljujući jednom od bizarnijih curenja u svetu gejminga, kada je putnik u… »