Beograd arhiva vesti 05.05.2018

Jao, jao na Ušću: Zeleni pauk odneo 100 automobila

Mondo 05.05.2018
Nekom je sinoć u Beogradu noćni provod preseo. Parking servis je tokom noći sproveo veliku akciju uklanjanja nepropisno parkiranih vozila sa šetališta i zelenih površina na Ušću. Foto: MONDO, Petar Stojanović ilustracija Direktor Parking servisa… »

(Kurir TV) Jako nevreme zahvatilo Beograd ovog popodneva: Led iz oblaka sručio se na ulice, a za njim i pljusak!

Kurir 05.05.2018
1 / 10 Foto: Kurir BEOGRAD - Jako nevreme ovog popodneva, oko 15.15 časova, zahvatilo je Beograd, koji je bio doslovno zasut jakim gradom veličine lešnika. Prvo se nebo stuštilo, počeo da duva jak vetar, a onda je Beograd zasuo jak grad a posle ga je… »

Vilsonov bulevar: Ovako izgleda saobraćajnica koja će spajati Karađorđevu i Sajam

Blic 05.05.2018
Radovi u budućem Bulevaru Vudroa Vilsona, koji će spojiti Karađorđevu ulicu i Bulevar vojvode Mišića, privode se kraju, rekao je danas gradski menadžer Goran Vesić. - Ovaj bulevar će na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića nositi ime… »

Buran uvod u vikend iza beograđana: Motociklista (40) i devojka (25) teško povređeni u udesu u Jurija Gagarina

Kurir 05.05.2018
U pet udesa koji su se noćas dogodili u Beogradu, teško su povređeni motociklista i 25-godišnja devojka, a lakše su povređene još četiri osobe, rekla je jutros portparolka Hitne pomoći Nada Macura. Prema njenim rečima, u 20.21 došlo je do… »

Revijalnom fudbalskom utakmicom predstavnici grada promovisali nove sadržaje u parku Ušće (foto)

Telegraf 05.05.2018
Gradonačelnik je podsetio da je u prestonici u protekle četiri godine uređeno više od 200 zelenih površina, dečjih igrališta i teretana na otvorenom Povezane vesti Najnovije iz kategorije Vesti. Ekipe Grada Beograda i Srpske umetničke… »

Grad u Beogradu, i dalje toplo

Studio B 05.05.2018
Glavni grad Srbije i okolinu danas u popodnevnim časovima „pogodio“ je grad veličine lešnika, a nepogoda je u samom centru Beograda trajala deset do 15 minuta. Grad je nakon toga prešao u slabiju kišu, a nije zabeležen drastičan pad… »

Sajam sporta: Više od 40 klubova u Hajd parku

Blic 05.05.2018
Drugi Sajam sporta pod sloganom "Pronađi snagu i pokreni se" otvoren je danas u Hajd parku, a tom prilikom podeljeno je i 40 vaučera damama za besplatne fitnes treninge u Gradskom centru za fizičku kulturu. Predsednica GO Savski venac Irena Vujović… »

Deca iz „Kreativnog pera plus“ posetila Studio B

Studio B 05.05.2018
U okviru vaspitno obrazovnog sistema „Kreativno pero plus“, najmlađi polaznici škole posetili su našu kuću. Praktični deo nastave odnosio se na upoznavanje sa poslovima i načinom rada na televiziji. Bili smo dobri domaćini a oni – savršeni… »

Dela članova Kluba veterana ULUS-a

Politika 05.05.2018
U Maloj sali Umetničkog paviljona „Cvijeta Zuzorić” priređena je izložba radova članova Kluba veterana ULUS-a. Klub je osnovan 2009. godine i u njemu se okupljaju umetnici koji su napunili tri i po decenije umetničkog staža, potvrđujući tako… »

Metafora crne kutije

Politika 05.05.2018
Da li je crna kutija samo metafora pozorišne i baletske scene koja pruža slobodu i predstavlja zatvoreni i otvoreni mikro i makrosvet koji oplemenjuje scenografska mašta? Ili je crna kutija kreativni poligon koji izaziva i poziva umetnika na lično… »