Društvo arhiva vesti 05.05.2018

RHMZ upozorava: Intenzivne nepogode, Srbija "narandžasta"

Vesti online 05.05.2018
Posle podne i uveče se na čitavom zapadu Srbije, a u nedelju i u ostalim krajevima očekuju intenzivne nepogode - pljuskovi s grmljavinom, jakim vetrom i pojavom grada. Narednih dana će biti promenljivo oblačno, nestabilno i malo hladnije u odnosu na… »

Lončar: Cilj je da se najbolji mladi lekari zadrže u Srbiji

Nova ekonomija 05.05.2018
U narednih nekoliko nedelja 100 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta dobiće posao u zdravstvenim ustanovama u Srbiji. To je dogovoreno na zajedničkom sastanku dekana medicinskih fakulteta i ministra zdravlja Zlatibora Lončara. Lončar kaže da… »

Nedimović: Sve je pod kontrolom, opasnosti od zagađenja Save nema

Večernje novosti 05.05.2018
"Sa sigurnošću sada možemo da kažemo da je sve pod kontrolom", kazao je Nedimović. Prema merenjima od sedam sati jutros na mernom mestu Jamena, u Savu se nisu ulile štetne materije i opasnost od zagađenja te reke u Srbiji je prošla, izjavio je… »

Ministarstvo pravde: Kuburović na čelu Koordinacinog tela za preporuke GRECO

Kurir 05.05.2018
Ministarka pravde Nela Kuburović na čelu je Koordinacionog tela koje će se baviti preporukama Grupe zemalja protiv korupcije pri Savetu Evrope (GRECO), potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu pravde. Kako je rečeno u tom ministarstvu, prva sednica tela… »

Grad veličine oraha potpuno uništio zasade malina u Arilju

Nova ekonomija 05.05.2018
U nekoliko sela u Arilju grad veličine oraha potpuno je uništio zasade malina i druge privredne useve, rečeno je agenciji Beta u Sektoru za vanredne situacije. Nevreme je pogodilo i Novi Pazar i selo kod Kraljeva. Veliko nevreme sa jakom kišom i… »

Evropski pokret u Srbiji organizuje niz manifestacija povodom Dana Evrope

Beta 05.05.2018
Povodom Dana Evrope, 9. maja, Evropski pokret u Srbiji (EPuS) organizovaće niz manifestacija – debatu o izazovima s kojima se suočava EU, premijernu projekciju francuskog filma "Limijer", kao i tradicionalne ulične akcije i diskusije širom zemlje… »

Janković: EU povlađuje Vučiću da proguta gorku politiku

Danas 05.05.2018
Lider Pokreta slobodnih građana govori za Danas o EU, Kosovu, vlasti i opoziciji Mi u Evropsku uniju niti idemo, niti ima ikakvog smisla da nas, sve i da hoće, tamo formalno stave, jer je Vučić predao Kosovo, a da mi i dalje živimo kao pod Turcima… »

Zahtev za ocenu ustavnosti Zakona o nacionalnom DNK registru

Radio 021 05.05.2018
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti podneo je Ustavnom sudu Srbije Predlog za ocenu ustavnosti Zakona o nacionalnom DNK registru. Reč je o članu 10 stav 3 Zakona o nacionalnom DNK registru, a poverenik je takođe… »

Ko su novi sveti SPC

B92 05.05.2018
Mučenici Grigorije Pećki, Vasilije Pekar iz Peći i Bosiljka Rajičić iz Pasjana kod Gnjilana biće proglašeni svetim 10. maja u Hramu Svetog Save, javlja RTS. Proglašavanjem svetim biće potvrđeno njihovo već odavno postojeće molitveno… »

AMSS: Oprez zbog kiše i mokrih kolovoza

Novi magazin 05.05.2018
Vozače u Srbiji danas očekuje promenljivo vreme sa nepogodama, a zbog čestih pljuskova kolovozi su mokri i neophodna je oprezna vožnja, upozorio je Automoto savez Srbije. Jak pljusak smanjuje preglednost i otežava vidljivost, a dodatna opasnost je… »