Izvor: InfoKG arhiva vesti 05.05.2018

Kragujevac i Siren produžili bratstvo, o saradnji u monografiji "Oreol prijateljstva"

InfoKG 05.05.2018
Od potpisivanja prve Povelje o bratstvu Kragujevca i Sirena, prošlo je pola veka, a danas je ta saradnja i zvanično produžena. Tom prilikom predstavljena je monografija “Oreol prijateljstva“ autora Svetomira Madžarevića. U okviru obeležavanja… »

Kragujevac slavi Đurđevdan: Karneval, konceti, vatromet... (PROGRAM)

InfoKG 05.05.2018
Centralna manifestacija obeležavanja Dana grada, odnosno proslave Majskih svečanosti, Đurđevdanski karneval, pod sloganom Kragujevac – moj glavni grad, održava se sutra od 11 sati. U 21 sat na Trgu kod Krsta biće priređen tradicionalni koncert na… »

Gužva na snimanju "Žikine šarenice", sutra ponovo sa Đačkog trga (FOTO)

InfoKG 05.05.2018
Emitovanje emisije “Žikina šarenica“ Televizije Pink otpočelo je jutros u 8,30 sati iz otvorenog studija koji je postavljen na platou ispred zgrade Gradske uprave. Uz veliki broj učesnika, okupilo se i mnogo građana, koji su bili u prilici da… »

Uručeni "Kraguji", obeležen Dan medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara

InfoKG 05.05.2018
Svečanom akademijom u organizaciji Udruženja zdravstvenih radnika Kragujevca, obeležen je Međunarodni dan medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara, koji se u svetu "praznuje" 12. maja, u znak sećanja na datum rođenja Florens Najtingel… »

InfoKG vas vodi na nastup Ramira Lopeza u Čaurnici

InfoKG 05.05.2018
Portal InfoKG podelio je ulaznice za večerašnji nastup Drumcode zvezde Ramiro Lopeza u Čaurnici. Pored njega, pred publiku će i Andrew Meller, a događaj počinje od 21 sat. Dobitnik besplatnih ulaznica je Tijana Atanasijević. Naše uredništvo… »

Održan festival “Dragiša Nedović 2018“: Poštovanje čuvenom Kragujevčaninu i slava šumadijske "dvojke"

InfoKG 05.05.2018
Festival narodne muzike “Dragiša Nedović 2018“, osmi po redu, održan je na Šumadija sajmu. Festival je način da se očuva uspomena na čuvenog Kragujevčanina i na ono što je najvrednije u srpskoj narodnoj muzici, a to je šumadijska dvojka koju… »

Jezivo: ZMIJE u Drugoj gimnaziji, Kragujevac i dalje BEZ nadležne službe!

InfoKG 05.05.2018
U dvorištu Druge kragujevačke gimnazije, pa i samoj školi, primećene su velike zmije, tvrde očevici čije su fotografije ovih jezivih životinja preplavile društvene mreže. Kragujevčani svakog leta strahuju da će se naći u nemiloj situaciji da… »