Regioni arhiva vesti 05.05.2018

Za zaštitu životne sredine predviđeno 48,6 miliona dinara

Valjevska posla 05.05.2018
Program korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine u ovoj godini za 12 predloženih projekata predviđa 48,6 miliona dinara. Predlog tog programa usvojilo je Gradsko veće na jučerašnjoj sednici. Tim progamom predviđeno je da… »

Nevreme -poplaviljeni objekti i ulice u Ivanjici (VIDEO)

InfoLIGA 05.05.2018
Olujno nevreme praćeno velikom količinom kiše, sugradice i grada za manje od deset minuta poplavilo je nekoliko ulica u gradu, pretvorivši ih u bujične potoke. Pod vodom su bili i mnogi podrumi i sutereni kuća, poslovni i privatni objekti u nižim… »

Zabrana parkiranja u Glavnoj zbog Đurđevdanskog karnevala

Ritam grada Kg 05.05.2018
Zbog organizacije „Đurđevdanskog karnevala”, u nedelju od 6 časova važiće zabrana parkiranja u ulici Aleksandra Prvog Karađorđevića, na potezu od „Pionira” do Velikog parka. Iz Parking servisa apeluju na korisnike opštih parkirališta da… »

Najava događaja za danas: Prezentacija novoizgrađenog objekta

iKragujevac 05.05.2018
Najava događaja za danas: 11,00 sati – Svečani salon Gradske uprave – Obeležavanje 50. godišnjice pobratimstva Kragujevca i Sirena. Nakon promocije monografije “Oreol prijateljstva“ autora Svetomira Madžarevića, gradonačelnici Radomir… »

Devojke povređene u sudaru taksija i golfa

Jugmedia 05.05.2018
U sudaru taksi vozila i „golfa“ u Dušanovoj ulici nadomak Skupštine grada Niša noćas nešto iza ponoći povređene su dve dvadesetdvogodišnje devojke. Prema navodima lekara niške Hitne pomoći jedna od devojaka zadobila je povrede glave, a druga… »

Kragujevac slavi Đurđevdan: Karneval, konceti, vatromet... (PROGRAM)

InfoKG 05.05.2018
Centralna manifestacija obeležavanja Dana grada, odnosno proslave Majskih svečanosti, Đurđevdanski karneval, pod sloganom Kragujevac – moj glavni grad, održava se sutra od 11 sati. U 21 sat na Trgu kod Krsta biće priređen tradicionalni koncert na… »

Ko je upucao rodu? Za informaciju 10.000

OK radio 05.05.2018
Nagrada za informaciju ko je upucao rodu koja je pravila gnezdo na krovu kuće. Pticu gađali iz vazdušne puške 30. aprila. Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije "Brd lajf" nudi novčanu nagradu od 10.000 dinara za informaciju koja će… »

Ivanjica potopljena, grad desetkovao maline

Glas Zapadne Srbije 05.05.2018
Ivanjica – Jaka kiša i grad pogodili su centar Ivanjice i okolna sela. Kako Glas zapadne Srbije nezvanično saznaje, nezapamćena oluja počela je oko 18 časova i 45 minuta, , a prema rečima očevidaca takvu kišu ne pamte godinama unazad. Zajedno sa… »

“Žikina šarenica“ uživo iz Kragujevca

iKragujevac 05.05.2018
Emitovanje emisije “Žikina šarenica“ Televizije Pink otpočelo je jutros u 8,30 sati iz otvorenog studija koji je postavljen na platou ispred zgrade Gradske uprave. Emisiju su otvorili gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić i glumac Zdravko… »

Običaji uoči Đurđevdana: Evo šta devojke treba da urade večeras!

iKragujevac 05.05.2018
Posle Božića, Đurđevdan koji se proslavlja sutra 6. maja, je praznik sa najviše običaja. Većina običaja odnosi se na zdravlje, plodnost, mlečnost stoke, zdravlje ukućana, udaju, ženidbu, a Đurđevdan se uzima kao granica između zime i leta… »