Balkan arhiva vesti 06.05.2018

Hrvatski studenti pretučeni i opljačkani u Budvi

Vesti online 06.05.2018
Policija u Budvi uhapsila je trojicu Nikšićana zbog sumnje da su na parkingu ispred jedne diskoteke pretukli i opljačkali dvojicu studenata iz Hrvatske. Uhapšeni su Z. A. (22), Đ. S. (21) i Đ. R. (20), koji u Budvi rade kao sezonski radnici… »

Policija sprečila ustaški „performans“ u Jasenovcu

Sputnik 06.05.2018
Policija je onemogućila održavanje za danas najavljenog skupa ultradesne Autohtone hrvatske stranke prava na Spomen-području Jasenovac. Policija je zaustavila predsednika Dražena Kelemineca i članove ove ekstremističke AHSP na auto-putu… »

Građani u strahu: Loša bezbednosna situacija u Splitu?

Vesti online 06.05.2018
Bezbednosna situacija u Splitu nikad nije bila gora, a policija je nemoćna protiv bandi, piše portal 24sata.hr. Poslednjih nekoliko nedelja ne prođe noć, a da se u Splitu nije desio neki krvavi obračun, kao i da poslednjih nekoliko godina "prave… »

Patrijarh Irinej na slavi kod Dodika

RTS 06.05.2018
Patrijarh srpski Irinej došao je danas na krsnu slavu Đurdevdan kod predsednika Republike Srpske Milorada Dodika u Aleksandrovac nedaleko od Banjaluke, prenose "Nezavisne novine". Patrijarh je čestitao slavu, a i ove godine je obavio molitvu i… »

Bivši predsednik SCG traži penziju i vozača od Srbije!

BK TV 06.05.2018
Bivši predsednik Državne zajedice Srbija i Crna Gora Svetozar Marović tražio je od Republike Srbije, kao pravnog naslednika SCG, penziju i službenog vozača. To prenosi portal CdM me. Reč je o privilegijama koje propisuje Zakon o predsedniku Srbije… »

Teška nesreća kod Konjica, poginula 21-godišnja devojka

Blic 06.05.2018
U saobraćajnoj nesreći koja se u noći sa subote na nedelju dogodila u Konjicu, poginula je 21-godišnja devojka. Kako je potvrđeno u Operativnom centru MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, do nesreće je došlo oko tri sata nakon ponoći u… »

BIH: Obilne padavine napravile probleme, stanje stabilno

B92 06.05.2018
Sarajevo -- Obilne padavine uzrokovale su probleme u saobraćaju i izlivanje reka i potoka u BiH. Najviše su oštećene opštine u kojima su se reke izlile iz korita i poplavile poljoprivredna zemljišta. Prema informacijama Federalne uprave civilne… »

Potraga za poljskim turistima na Biokovu

RTS 06.05.2018
Oko 20 pripadnika Hrvatske gorske službe spasavanja (HGSS) krenulo je večeras iz Makarske u potragu za parom turista iz Poljske koji su sa Biokova zatražili pomoć jer su se izgubili na toj planini. Izgubljeni turisti za sada nisu locirani, kao ni… »

U Hrvatskoj cvetaju - džamije

Mondo 06.05.2018
U Bogovolji, u Karlovačkoj županiji u Hrvatskoj, danas je otvorena džamija, koja je nakon Zagreba, Rijeke i Gunje, četvrta džamija u zemlji. Foto: MONDO, Lana Stošić Ilustracija Hina prenosi da je čast da za njeno otvaranje dobije ključeve imao… »

Oglasio se MUP RS o slučaju Davida Dragičevića: Podnećemo krivične prijave zbog svakodnevnih prozivki i optužbi

Kurir 06.05.2018
Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) danas su najavili da će, zbog svakodnevnih prozivki i optužbi Davora Dragičevića i određenih ljudi oko njega, na račun rukovodstva i pripadnika MUP-a RS-a, biti prinuđeni da podnesu… »