Kultura arhiva vesti 06.05.2018

"Druga strana svega" Mile Turajlić nagrađena na festivalu u Los Anđelesu

B92 06.05.2018
Srpska rediteljka Mila Turajlić nagrađena je za dokumentarni film "Druga strana svega" na Festivalu jugoistocnog evropskog filma u Los Anđelesu. Njoj je pripala specijalna nagrada žirija za dokumentarni film i najbolju kinematografiju u dokumentarnom… »

Učenici iz Niša ocenjuju filmove

Večernje novosti 06.05.2018
Nagrada mlade publike Evropske filmske akademije biće organizovana u nedelju u 36 evropskih država. NAGRADA mlade publike Evropske filmske akademije biće organizovana u nedelju u 36 evropskih država, a Srbiju će na ovom prestižnom kulturnom… »

Preminuo filmofil i lovac na talente Pjer Risijan

N1 Info 06.05.2018
Pjer Risijan, uvaženi francuski filmofil i pronalazač talenata koji je uticao na karijere Martina Skorsezea, Klinta Istvuda i Džejn Kempion, preminuo je u 81. godini, saopštio je Institut Limijer. "Risijan je preminuo prethodne noći. Pjer je bio… »

Intervju Reditelj Boris Mitić: Svetu je potrebna uteha

Večernje novosti 06.05.2018
Film "Slatko od Ništa" je kao "šaptač ljudima", koji ukazuje na lepotu malih stvari koje čine život; Igi Pop je pročitao scenario i prihvatio ulogu naratora. FILM "Slatko od Ništa" Borisa Mitića, pred našu publiku stiže posle svetske premijere u… »

Otvoren legat Milene Dravić i Dragana Nikolića: Nikada nisam glumila za nagrade

Večernje novosti 05.05.2018
Legat Milene Dravić i Dragana Nikolića otvoren je večeras u prisustvu brojnih ličnosti sa naše umetničke scene u Jugoslovenskoj kinoteci. Legat Milene Dravić i Dragana Nikolića otvoren je večeras u prisustvu brojnih ličnosti sa naše umetničke… »

Bijenale u znaku performansa

Politika 06.05.2018
Međunarodna selekcija dolazi iz Velike Britanije, Meksika, Libana, Nemačke, Austrije, Mađarske, a deo autora pokriva prostor bivše Jugoslavije. Pančevo – Gotovo mesec dana i u izmenjenom terminu, od 26. maja do 17. juna, Pančevom će vladati… »

Kanski festival u znaku promena

Politika 06.05.2018
Početak sa novim filmom Asghara Farhadija, ukinute novinarske projekcije, selfiji i „Netfliks”, srpski film „Teret” u nezavisnom programu „15 dana autora”. Argentinsko-španskim filmom „Svi znaju” („Everybody Knows”) dvostrukog… »

Otvoren Legat Milene Dravić i Dragana Nikolića

Politika 06.05.2018
Jugoslovenska kinoteka otvorila je u Beogradu Legat Milene Dravić i Dragana Nikolića, uvaženog glumačkog para i zvezda jugoslovenske i srpske kinematografije. Tako svi poklonici dramske umetnosti imaju priliku da ubuduće u Uzun Mirkovoj 1 razgledaju… »

Vreme kada je umetnost bila način života

Politika 06.05.2018
Sve je počelo sa utopijskom idejom da se u Beogradu, na svim mestima, početkom osamdesetih dešavalo nešto novo, kaže Zoran Vujović Vuja. Beograd u vreme novog muzičkog talasa, kada nije bilo šoping molova, bahatih vozača, devojaka sa lažnim… »

(Foto) ćerka staša joj pokazala kako se to radi: Tamara Dragičević nije skidala osmeh sa lica!

Kurir 06.05.2018
Glumica Tamara Dragičević nije odolela i podelila je s javnošću kakvu je avanturu doživela tokom današnjeg dana sa svojom mezimicom. Široki osmeh sa fotografije potpisala je rečima: "Danas smo bile u šetnji", dok je devojčica pokušavala da gura… »