Arhiva » Vesti » N1 Info 06.05.2018

Srbija - nova popularna destinacija na evropskom nebu?

Američka televizijska mreža CNN objavila je na portalu da je Srbija među 11 destinacija koje turisti treba da obiđu. Pominju se Beograd, Novi Sad, Subotica, planina Tara i manastir Studenicu. U Srbiji, inače, raste broj turista - 2017. je bila rekordna godina, a očekuje se da će ih biti još više.

N1 Info nedelja, 6. maj 2018.  |  Marija Komazec

Izvor: N1

Provod i restorani umesto mora...

"Noćni život, rakija, hrana. Ruralna Srbija je jako lepa i nije tako urbanizovana kao u razvijenijim zemljama", kažu.

Za neke je Beograd na prvom mestu.

"Na primer, lepo je na Avalski toranj da se ode, Kalemegdan, ma ima puno toga", kaže jedna Beograđanka.

A sve su i punije ulice turista. Prošle godine ih je bilo oko tri miliona.

"Super je, dolazimo drugu godinu. Ljudi su prijatni, ima dosta zabave i lepo mesto je Beograd", ocenio je jedan Slovenac.

"Ovo mi je šesti put da sam ovde, ne bih da bude kao reklama, ali sve je bolje. Lepe žene i prijatni ljudi, to mi se najviše sviđa".

"Hrana je jako dobra", kaže jedan turista iz Meksika.

"I sama sam turista ovde, ali lepo je da dolaze, da razbijemo stereotipe da su se ovde dešavale samo loše stvari", rekla je jedna Srpkinja.

Prvi na listi destinacija je Beograd, opisan kao "dinamična prestonica koja leži na ušću Save u Dunav".

U toku 2017. Srbiju je posetilo za oko 12 odsto više stranih turista nego što je bilo u 2016. Iz vlade neretko poručuju da je turizam dobra šansa za Srbiju.

Šansa koju dobrom promocijom može još bolje iskoristiti, smatraju u Ministarstvu turizma.

"Promocija od usta do usta izaziva poverenje, treba da obratimo pažnju i na medije, ali da se posveti pažnja onlajn promociji. Treba posvetiti podjednaku pažnju svemu, da vodimo računa o kvalitetu ponude, a na tome se kontinuirano radi", kaže Miroslav Knežević iz Ministarstva turizma.

Govoreći o turistima koji dolaze u Srbiju, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije Aleksandar Seničić rekao je da smo nova destinacija na evropskom nebu. Kao i da je u toku ekspanzija domaćeg stanovništva koje putuje po Srbiji.

"Zadnjih 20-ak godina nismo imali veliki broj stranih turista, ima raznih razloga zašto je to tako. Jedna pozitivna kampanja dovela je do toga da veliki broj staranaca ima interesovanja za Srbiju. Kroz vaučere, koji su dočekani na nož, a pokazuju rezultat. Razvijanjem domaćeg tržišta dolazite do kvaliteta koji privlači i strane goste", kaže direktor YUTA Aleksandar Seničić.

Ministar turizma Rasim Ljajić nedavno je u je u intervju za Rojters rekao da Srbija u 2018. očekuje povećanje prihoda od turizma od oko 17 odsto, pri čemu bi oni dostigli 1,4 milijarde evra, što bi bilo oko tri odsto bruto domaćeg proizvoda.


Objavljeno na sajtu rs.n1info.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Subotica Novi Sad CNN

©2019 Netmark d.o.o.