Društvo arhiva vesti 09.05.2018

Marš "Besmrtnog puka" u Beogradu

Vesti online 09.05.2018
U Beogradu je, povodom Dana pobede nad fašizmom, održan svečani marš "Besmrtnog puka" u kojem je učestvovalo više stotina građana. Među njima su bili i potomci nastradalih koji su nosili fotografije svojih predaka, kao i predstavnici gradske i… »

U Kliničkom centru Vojvodine prvi put presađene rožnjače

RTV 09.05.2018
NOVI SAD - Lekari Kliničkog centra Vojvodine su u toku noći i prepodneva po prvi put u ovoj zdravstvenoj ustanovi izvršili transplantaciju rožnjače kod dva pacijenta. Neophodnu savremenu opremu za ovu intervenciju je obezbedio Pokrajinski… »

Medijska udruženja povlače se iz republičkih komisija, zahtevaju formiranje novih

Radio 021 09.05.2018
Novinarska i medijska udruženja (ANEM, NUNS, NDNV i Lokal pres) odlučili su da povuku svoje predstavnike iz komisija Ministarstva kulture i informisanja za ocenjivanje medijskih projekata i smatraju da je jedini izlaz iz postojeće situacije –… »

Fotografija trese tviter: Srpski vojnici jesu položili venac Draži Mihailoviću, ali u Vojsci tvrde da za to nisu imali…

Blic 09.05.2018
Fotografija pripadnika Vojske Srbije koji u uniformama polažu venac na spomenik četničkom komandantu Draži Mihailoviću i streljanim Ravnogorcima pojavila se ovih dana na društvenim mrežama i izazvala opštu nevericu, pa čak i sumnje da je u… »

Od 1. jula najstariji u privatnim domovima uz pomoć države

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Oko 500 najstarijih koji nemaju bliže srodnike i materijalno su ugroženi, a na listama su čekanja za smeštaj u državne staračke domove bi od 1. jula mogli da dobiju mesto u privatnim domovima uz pomoć državnih subvencija. To je za Tanjug… »

Predstavnici Aerodroma "Nikola Tesla" na vežbi u Izraelu

RTS 09.05.2018
Na aerodromu "Ben Gurion" u Tel Avivu izvedena je pokazna vežba bezbednosnih službi "Pelikan", u kojoj su učestvovali predstavnici Aerodroma "Nikola Tesla". Vežba je, kako se navodi u saopštenju Aerodroma "Nikola Tesla", trajala od 07. do 09. maja, a… »

Ams: Prolećno vreme pogoduje vožnji

Blic 09.05.2018
Prolećne temperature, koje su najavljene za danas, bez pljuskova i padavina, svakako će pogodovati svim učesnicima u saobraćaju, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije. Prema poslednjim informacijama dobijenih od javnog preduzeća "Putevi Srbije"… »

Prištinska Gazeta Ekspres: Zapadne zemlje se u SAD konsultuju o dijalogu Beograda i Prištine

Kurir 09.05.2018
PRIŠTINA - Predstavnici SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke okupili su se u Vašingtonu kako bi održali razgovore o dijalogu Beograda i Prištine, tj. o konačnoj fazi ovog procesa, saznaje prištinska Gazeta Ekspres. Izvor je za taj… »

Dan pobede i Dan Evrope obeležava se i u Srbiji

B92 09.05.2018
Beograd -- Izaslanik predsednik Srbije i generalni sekretar Nikola Selaković položio je danas, povodom Dana pobede, venac na spomenik Neznanom junaku na Avali. Selaković je venac položio uz najviše vojne počasti i uz postrojenu gardu Vojske Srbije… »

Najskuplji stan u Srbiji prodat za 700.000 evra

Gde investirati 09.05.2018
Tokom 2017. godine prodato i kupljeno preko 33.600 stanova. Najskuplji stan kupljen tokom prošle godine u Srbiji nalazi se u Beogradu na vodi i plaćen je neverovatnih 697.000 evra, dok je najskuplja kuća prodata u Beogradu, na opštini Savski venac, za… »