Izvor: BBC News arhiva vesti 09.05.2018

Bitka za spas nuklearnog sporazuma sa Iranom

BBC News 09.05.2018
Zapadni lideri nastavljaju da podržavaju sporazum iz koga su se SAD povukle. Zapadne sile kažu da će ostati posvećene nuklearnom sporazumu sa Iranom i pored toga što je predsednik Donald Tramp najavio da će se Sjedinjene Države povući. Velika… »

Podgorica: Protest zbog ranjavanja novinarke „Vijesti"

BBC News 09.05.2018
Novinarka Olivera Lekić van životne opasnosti posle ranjavanja ispred svog stana. Novinari, građani i aktivisti nevladinih organizacija protestovali su ispred Vlade Crne Gore u znak protesta što je novinarka „Vijesti" Olivera Lakić ranjena pucnjem… »

Antifašizam: Šta Srbija uči svoju decu

BBC News 09.05.2018
Školski časovi istorije značajno su se promenili u poslednjih nekoliko decenija - baš kao i odnos Srbije prema antifašizmu. Aleksandar Glavnik je samo jedan od mnogih profesora istorije koji su o antifašizmu učili kroz partizanske ofanzive i… »

Kanski festival uvodi promene

BBC News 09.05.2018
SOS telefon za prijavljivanje seksualnog nasilja i zabrana selfija dve nove mere. Kanski festival je ove godine počeo dan ranije nego obično i obeležiće ga niz novih pravila. Gosti koji budu slikali selfije na crvenom tepihu rizikuju da budu izbačeni… »

Belgija ugušila 20 hiljada pilića na aerodromu

BBC News 09.05.2018
Vatrogasci su pozvani da skrate muke pticama koje su se već gušile u vrelom kontejneru. Belgijski vatrogasci su gasom ugušili 20 hiljada pilića koji su se već gušili u vrelom kontejneru za robu na aerodromu u Briselu. Let kojim su pilići trebali da… »

Oslobođeni Amerikanci stigli u Vašington

BBC News 09.05.2018
Donald Tramp dočekao trojicu američkih građana puštenih iz severnokorejskog logora. Američki predsednik Donald Tramp dočekao je trojicu Amerikanaca koji su u četvrtak kasno noću doputovali iz Severne Koreje. „Ovo je posebna noć za zaista velike… »

Vođa opozicije na vlasti posle nedelja protesta u Jermeniji

BBC News 09.05.2018
Nikol Pašinjan nedeljama je predvodio proteste i obećao kraj korupcije. Opozicioni političar u Jermeniji Nikol Pašinjan nedeljama je predvodio proteste koji su doveli do krraja desetogodišnje vladavine Serža Sargasjana. Sada je, samo nedelju dana od… »

Zašto u Rimu gore autobusi

BBC News 09.05.2018
Devet autobusa je izgorelo od početka ove godine, a ljuti Rimljani krive prevoznika. Autobus gradskog prevoza zahvatio je plamen u jednoj od prestonica Evrope - ali niko u Rimu nije ni pomislio na terorizam. Umesto toga, prst je uperen prema kompaniji… »

Australija se obavezala da odvoji novac za očuvanje populacije koala

BBC News 09.05.2018
Država Novi Južni Vels dodeliće hiljade hektara šume kako bi obezbedila budućnost ikoni životinjskog sveta Australije. Država Novi Južni Vels u Australiji odvojiće 34 miliona dolara za zaštitu jedne od najvoljenijih životinja - koale. Novac će… »