Izvor: RTV/Vojvodina arhiva vesti 09.05.2018

Miroviću uručen scenario za igrani film o prisajedinjenju Vojvodine Srbiji

RTV 09.05.2018
NOVI SAD - Predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću uručen je danas, scenario za igrani film i seriju o prisajedinjenju Vojvodine Kralјevini Srbiji, koji je potpisao pisac, scenarista i dramaturg Milovan Vitezović. Ideja scenariste je da se kroz… »

Novosadska premijera filma "Enkel" u produkciji RTV (VIDEO)

RTV 09.05.2018
NOVI SAD - Uoči novosadske premijere filma "Enkel", koja je zakazana za sutra u 20 časova, u bioskopu "Arena Cineplex", autor, novinar Aleksandar Reljić izjavio je za RTV da film govori o putovanju u prošlost jer je danas sveprisutno rađanje novih… »

Novi Sad sve više uređuje kulturni prostor

RTV 09.05.2018
NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je konferenciji "Neutralno'' na kojoj se predstavljaju različite prakse u Evropi i regionu o održivosti kulturnih prostora. Konferenciju organizuje Fondacija "Novi Sad 2021'' na Dan… »

Dan pobede obeležen u Novom Sadu

RTV 09.05.2018
NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević položio je vence na Spomen groblju, a zatim i na spomeniku Novosadskog odreda na Čeneju povodom obeležavanja 9. maja – Dana pobede nad fašizmom. "Ovaj datum je svakako snažan simbol borbe i… »

Dečak koji je ostao bez bubrega zbog pada sa stolice - stabilno

RTV 09.05.2018
SREMSKA MITROVICA - U Elektrotehničkoj školi u Sremskoj Mitrovici, 16-godišnji učenik prvog razreda zadobio je teške povrede opasne po život, kada je pao sa stolice u učionici. Stanje dečaka koji je juče povređen u Srednjoj elektrotehničkoj… »

Bjelić: U septembru novi konkursi za zapošljavanje

RTV 09.05.2018
NOVI SAD - Proteklog vikenda u Briselu, u organizaciji Komiteta regiona, održani su "Dani otvorenih vrata", a tom prilikom AP Vojvodina je predstavila svoje kulturno - istorijsko nasleđe kao i turistički potencijal. Delegaciju Vlade AP Vojvodine u… »

Izložba arhivskih dokumenata u Arhivu Vojvodine

RTV 09.05.2018
NOVI SAD - U Arhivu Vojvodine sutra u 12.00 sati, u, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević otvoriće izložbu arhivskih dokumenata od 17. do 19. veka, pod nazivom „Zbirka karata i… »

Krtice prave probleme u baštama

RTV 09.05.2018
NOVI SAD - Prethodnih dana nekoliko gledalaca obratilo se sa problemom pojave krtica u svojim dvorištima, koja je karateristična upravo u peroidu kada su smene sunca i kiše. Najveću glavobolju baštovanima zadaju krtice, koje nekada iskopaju celo… »

Pančevci nezadovoljni zbog skladištenja opasnog veštačkog đubriva u okolini

RTV 09.05.2018
PANČEVO - Pančevci ne žele potencijalno opasno veštačko đubrivo u komšiluku, i to govore više od godinu dana. U širem centru grada nalazi se bivša Staklara, a novi vlasnici u njoj skladište i dalje prenose đubrivo na bazi amonijaka i za to… »

Nova zgrada hitne pomoći uskoro počinje sa radom

RTV 09.05.2018
NOVI SAD - Nova zgrada Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, na koju Novi Sad čeka deset godina završena je u martu, ali još uvek nije počela sa radom. Sledeće nedelje trebalo bi da se završi i postupak dobijanja upotrebne dozvole za taj objekat, koji… »