Izvor: RTV/Vojvodina arhiva vesti 09.05.2018

Porast broja srčanih oboljenja

RTV 09.05.2018
NOVI SAD - Infarkt miokarda je najzastupljeniji u Srbiji i u protekloj deceniji vlada prava epidemija, dok trend oboljevanja raste. Zabrinjavajuća činjenica je i da od srčanih oboljenja sve češće oboljevaju mlađe osobe. Iako nastaje iznenada, i bez… »

Arheobotnaička bašta čuva sećanje na život u praistoriji

RTV 09.05.2018
NOVI SAD - Verovali ili ne, u Novom Sadu se na poseban način čuva tradicija i sećanje na način života ljudi u praistoriji. Najbolji svedok tog doba jeste arheobotanička bašta u Muzeju Vojvodine, jedinstvena u ovom delu Evrope. Bašta u dvorištu… »

"Obično, a vrhunski" predstavlja mladog muzičara

RTV 09.05.2018
NOVI SAD - Najnovija emisija "Obično, a vrhunski" predstaviće Zvekić Pavla. Pavle ima 16 godina, učenik je drugog razreda Srednje muzičke škole u Subotici, odseka za džez. Sa samo šesnaest godina komponuje po uzoru na Filipa Glasa i druge vrhunske… »

U Subotici obeležen "Dan Evrope"

RTV 09.05.2018
SUBOTICA - Povodom Dana Evrope, u Subotici je danas otvoren "EU Info kutak". Ovom prilikom promovisani su EU programi "Evropa za građane i građanke", "Erasmus plus" i "Kreativna Evropa", koji pružaju različite mogućnosti za mlade, obrazovne i… »

Novi sportski tereni u Šidu

RTV 09.05.2018
ŠID - U Šidu, jednom od gradova koji su pretrpeli najveći teret migrantske krize u Srbiji, danas su otvoreni novi sportski tereni, zahvaljujući Američkoj agenciji za međunarodni razvoj, timu Ujedinjenih nacija za razvoj i Vladi Srbije. Renoviranje… »

U emisiji "Ja biram" o kozmetičkom tehničaru

RTV 09.05.2018
NOVI SAD - Zamislite da se bavite poslom koji podrazumeva lepu atmosferu i svakodnevni osećaj zadovoljstva kada nekog ulepšate ili mu pomognete da se bolje oseća. Jeste medicina, ali je ona ovde u službi pravilne nege i lepote, što je osnova smera… »

Blaško Marković - zidar koji je zidao note i reči

RTV 09.05.2018
SOMBOR - Rado pevanu, nezvaničnu somborsku himnu, pesmu "U tom Somboru", pre više od 100 godina, napisao je Blaško Marković, na prvom mestu radnički sindikalni vođa, potom zidarski majstor i na koncu vrsni muzičar, prim. - tamburaš. Arterski… »

Za ekonomsko osnaživanje žena iz izbegličkih porodica četiri miliona

RTV 09.05.2018
NOVI SAD - Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine dodelio je danas prve ugovore o pomoći za ekonomsko osnaživanje žena iz izbegličkih i raseljeničkih porodica na teritoriji Vojvodine. Jednokratnu i bespovratnu… »

Grejs Džons u Novom Sadu i pre Exita

RTV 09.05.2018
NOVI SAD - Merlinka festival po četvrti put gostuje u Novom Sadu od 18. do 20. maja u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine i donosi šest filmova, među kojima i popularni britanski dokumentarac "Grejs Džons: Crveno svetlo i hleb" o muzičkoj pop ikoni… »

Sremska Mitrovica unapređuje borbu protiv trgovine ljudima

RTV 09.05.2018
SREMSKA MITROVICA - U Sremskoj Mitrovici u narednom periodu će delovati još jedno radno telo, a ovaj put u oblasti borbe protiv trgovine ljudima, rečeno je na danas održanom sastanku u Gradskoj kući, čiji je koordinator Centar za socijalni rad… »