Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 09.05.2018

Vlada Srbije: Karatisti zaustavljeni zbog kosovskih obeležja

Slobodna Evropa 09.05.2018
Reprezentativcima Karate federacije Kosova koji su se u sredu ujutro uputili za Novi Sad nije dozvoljeno da uđu na teritoriju Srbije. Kosovska Kancelarija Vlade Srbije saopštila je da su karatisti iz Prištine vraćeni sa prelaza Merdare i da neće… »

'Besmrtni puk' od Rusije do Balkana

Slobodna Evropa 09.05.2018
Stotine građana šetalo je ulicama Beograda, Banja Luke i Budve noseći fotografije svojih predaka koji su se borili u Drugom svetskom ratu protiv fašističke Nemačke. Parada "Besmrtni puk“ koja se od 2011. u Rusiji tradicionalno održava svake… »

Mijatović: Vlasti da pronađu počinioce napada na novinarku

Slobodna Evropa 09.05.2018
Komesarka Saveta Evrope za ljudska prava Dunja Mijatović osudila je danas napad na novinarku Oliveru Lakić u Podgorici i pozvala crnogorske vlasti da pronađu počinioce. "Osuđujem ponovljeni napad na Oliveru Lakić, istraživačku novinarku lista… »

Oslobođena trojica Amerikanaca iz zatvora u Sjevernoj Koreji

Slobodna Evropa 09.05.2018
Američki predsjednik Donald Trump izjavio je danas da se državni tajnik Mike Pompeo vraća iz Sjrverne Koreje s trojicom Amerikanaca koji su bili zatvoreni u toj zemlji. Trump je na Twitteru naveo da se Pompeo sastao sa sjevernokorejskim liderom Kim… »

Antifašisti defilovali Sarajevom

Slobodna Evropa 09.05.2018
Socijademokratska partija BiH i Savez antifašističkih boraca narodnooslobodilačke borbe BiH organizovali su drugi Marš antifašista, a sa ovog skupa poručili su da je borba protiv fašizma stalna i da neophodno istrajati u tome.… »

Podgorica: Protest povodom napada na Oliveru Lakić

Slobodna Evropa 09.05.2018
Na poziv Društva profesionalnih novinara Crne Gore (DPNCG) u Podgorici ispred zgrade Vlade se održava protesta zbog još jednog u nizu napada na novinare, ovaj put ponovo na novinarku Vijesti, Oliveru Lakić. Protestu prisustvuje nekoliko stotina… »

Dodik: Smrt Davida Dragičevića se pokušava politizovati

Slobodna Evropa 09.05.2018
Predsednik Repubike Srpske (RS) Milorad Dodik ponovio je danas da se pokušava politizovati slučaj smrti 21-godišnjeg mladića iz Banjaluke Davida Dragičevića kako bi se kompromitovao MUP RS i ponovo pokrenulo pitanje reforme policije, odnosno njene… »

Putin: Rusija otvorena za dijalog o globalnom miru

Slobodna Evropa 09.05.2018
Predsednik Rusije Vladimir Putin u sredu je na vojnoj paradi na Crvenom trgu povodom Dana pobede rekao da je Rusija otvorena za dijalog o svim pitanjima obezbeđivanja globalnog mira. Obraćajući se vojnim veteranima, učesnicima parade i zvanicama među… »

Sud BiH odbacio žalbu za pritvaranje Dudakovića i ostalih

Slobodna Evropa 09.05.2018
Sud BiH je kao neosnovanu odbio žalbu Tužilaštva BiH, podnijetu zbog odbijanja prijedloga za određivanje pritvora bivšem komandantu Petog korpusa Armije Bosne i Hercegovine (ABiH) Atifu Dudakoviću i još dvanaestorici osumnjičenih za zločine nad… »

Reorganizacija Fejsbuka, Zakerberg i dalje na vrhu

Slobodna Evropa 09.05.2018
Izvršni direktor Fejsbuka Mark Zakerberg zadržao je sva svoja ovlašćenja u toj kompaniji koja se bori da popravi imidž posle skandala sa podacima korisnika, zbog kojeg je više visokih rukovodilaca dobilo nova zaduženja. Portparol kompanije je… »