Izvor: PC Press arhiva vesti 23.05.2018

Samsung Galaxy J6 je stigao u Srbiju

PC Press 23.05.2018
Samsung Galaxy J6 kombinuje impresivan Super AMOLED ekran sa dodatnim karakteristikama poput čitača otiska prstiju, što ovaj uređaj čini najpraktičnijim i najelegantnijim telefonom iz Galaxy J serije. Novi Galaxy J6 dolazi sa 5.6-inčnim Super… »

Koji telefon sa ekranom od ivice do ivice će prvi izaći na tržište?

PC Press 23.05.2018
Nedavno smo pisali da bi Lenovo Z5 mogao da bude prvi telefon sa ekranom od ivice do ivice i bez zareza (all screen) koji bi izašao na tržište 14. juna. Međutim, kompanija Vivo bi mogla da bude brža. Vivo je svoj Apex koncept telefon prikazao još u… »

Nokia X6 u Kini rasprodata za 10 sekundi

PC Press 23.05.2018
Prošlo je manje od nedelju dana od kada je model Nokia X6 najavljen u Kini, a izgleda da je uređaj već postao veliki hit. Naime, prema poslednjim izveštajima zalihe u Kini su rasprodate za rekordnih 10 sekundi, a to znači 700 hiljada prodatih… »

Twitter suspendovao naloge zbog ćirilice

PC Press 23.05.2018
Pre nedelju dana, Twitter je objavio da će postati agresivniji u potrazi za trolovima na svom servisu, što je, izgleda, imalo neke nepredviđene posledice, sudeći po sadašnjem komešanju u bugarskoj Twitter zajednici. Sve većem i sve nezadovoljnijem… »

Deepfake od pornografskih sadržaja do opšteg nepoverenja

PC Press 23.05.2018
Interesovanje za „ deepfake“ fenomen opalo je u poslednjih nekoliko meseci, a najverovatnije zbog toga što se javnost pomirila sa tim da će AI i u budućnost da se koristi za kreiranje super-realističnih, ali ipak lažnih, video sadržaja, te… »

Sony postaje većinski akcionar diskografske kuće EMI

PC Press 23.05.2018
Sony je najavio kako će kupiti većinski paket akcija poznate britanske diskografske kuće EMI Music Publishing za iznos od 2,3 milijarde američkih dolara. Time će Sony postati jedan od najvećih diskografskih izdavača. Kopanija će podignuti svoj… »

Bitkoin pizza kao istorijski kripto-trenutak

PC Press 23.05.2018
Kada su 2010. godine dve pizze zamenjene za 10 hiljada Bitkoina, niko nije znao da bi ta transakcija jednog dana mogla da vredi 83 miliona dolara, što je dovoljan razlog da ova kupovina uđe u kripto-istoriju. „Dajem 10 hiljada Bitkoina za dve… »

Problemi ulaganja u influeser marketing

PC Press 23.05.2018
Influenser marketing trenutno predstavlja jednu od najpopularnijih strategija, te, kao u slučaju bilo kojeg drugog trenda, ima onih kojima takav način reklamiranja odgovara, ali i onih koji mu se protive. Hoće li influenseri na kraju obeležiti novu… »

Kako je prošlo ispitivanje Zuckerberga u Evropskom parlamentu

PC Press 23.05.2018
Nezadovoljni parlamentarci, format ispitivanja koje odgovara Zuckerbergu, beskonačno ponavljanje floskula i izvinjavanja. Kako je prošlo ispitivanje Zuckerberga u Evropskom parlamentu? Onako kako je vlasnik Facebooka samo mogao da poželi. Osnivač… »

Instagram predstavio opciju za “sakrivanje” prijatelja

PC Press 23.05.2018
Instagram je konačno predstavio opciju zahvaljujući kojoj će korisnici moći da se odmore od nepoželjnih postova, a da nikoga ne povrede u tom procesu. Ažuriranje bi trebalo da dođe do korisnika tokom sledećih nedelja, te će zahvaljujući njemu… »