Društvo arhiva vesti 24.05.2018

Avion Er Srbije prinudno sleteo zbog "poteškoća"

B92 24.05.2018
Beograd -- Avion Er Srbije na liniji iz Kopenhagena sleteo je danas na beogradski aerodrom "uz indikacije tehničkih poteškoća". U saopštenju se navodi da je sletanje prošlo sigurno i da su svi putnici bezbedno iskrcani iz letelice. Kako se dodaje… »

Svečana ceremonija: Patrijarhu Irineju u Moskvi uručena nagrada

Kurir 24.05.2018
Nagrada za "doprinos jačanju jedinstva pravoslavnih naroda i promociju hrišćanskih vrednosti u društvu" uručena je u sredu u Moskvi partrijahu srpskom Irineju, koji je poručio da je to znak pažnje prema čitavom srpskom narodu i Srpskoj… »

AMSS: Kamioni na granici sa Mađarskom čekaju pet sati

Novi magazin 24.05.2018
Šleperi i kamioni na granici Srbije sa Mađarskom, na prelazima Kelebija i Horgoš čekaju oko pet sati, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije. Kako se navodi, teretna vozila na granici Srbije sa Hrvatskom, na prelazu Batrovci čekaju dva sata… »

Rebić: Od 5. jula fotografisanje vozila i duži tehnički pregled

Dnevnik 24.05.2018
BEOGRAD: Po novom pravilnku o tehničkim pregledima, koji počinje da se primenjuje od 5. jula, biće obavezno fotografisanje vozila, dok će tehnički pregled trajati znatno duže nego do sada, izjavio je direktor policije Vladimir Rebić. On je naveo da… »

Nađena nestala tinejdžerka, "dobro je"

B92 24.05.2018
Nikolina Marjanović (17) iz Pančeva pronađena je i dobro je, saopšteno je na sajtu “Nestali Srbija – Fondacija Tijana Jurić“. Potraga za njom trajala je od 21. maja kada je istrčala iz kuće. Nikolinin profil objavljen je na tom sajtu, a… »

Danas toplo, popodne i uveče obilni pljuskovi

Blic 24.05.2018
U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom, ujutro i pre podne uglavnom na jugu i jugozapadu Srbije, a po podne i uveče i u ostalim krajevima. Lokalno se očekuju obilni pljuskovi sa… »

Ukinuto 360 invalidskih penzija nakon kontrole

Radio 021 24.05.2018
Za 360 korisnika ukinuto je pravo na invalidsku penziju u postupku kontrole koju je radio Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje. Kontrola je rađena po instrukciji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja od 10… »

Hitno upozorenje: Približava se veliko nevreme

Mondo 24.05.2018
Republički hidrometeorološki zavod je izdao vanredno, hitno upozorenje za opasnost od nepogoda na teritoriji donjeg Podunavlja. Foto: Michael Caterina/South Bend Tribune via AP U narednih pola sata u donjem Podunavlju jaka konvektivna oblačnost… »

Subvencije za privatne staračke domove

RTV 24.05.2018
BEOGRAD - U privatne domove za stara lica moći će da se ide o trošku države. Danas je ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pritanja Zoran Đorđević održao sastanak sa predstavnicima privatnih domova i najavio da bi prvi korisnici… »

ZSO: da garantuje Srbima kvalitetnu zdravstvenu zašštitu

Blic 24.05.2018
Na sastanku članova Upravljačkog tima za uspostavljanje ZSO i direktora najvećih zdravstvenih ustanova iz opština sa većinskim srpskim stanovništvom na KiM ocenjeno je da je kvalitetan sistem zdravstvene zaštite jedan od stubova opstanka srpskog… »