Ekonomija arhiva vesti 24.05.2018

Potpisani kolektivni ugovori za 11.228 radnika železnice

Dnevnik 24.05.2018
BEOGRAD: Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je danas kolektivne ugovore sa sindikatima i poslovodstvom četiri železnička preduzeća koji će, kako je saopšteno… »

Ruski RŽD zainteresovan za prugu do aerodroma

Nova ekonomija 24.05.2018
Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović razgovarala je sa generalnim direktorom ruske kompanije "RŽD internešenel" Sergejom Pavlovim o realizaciji tekućih projekata i potencijalnim novim zajedničkim projektima srpskih i ruskih železnica. Kako je… »

Kragujevac: Oružari nastavili štrajk, direktoru uručili zahtev da podnese ostavku vulin: Nema popuštanja pred zahtevima…

Kurir 24.05.2018
KRAGUJEVAC - U fabrici "Zastava oružje" jutros je nastavljen štrajk sa zahtevima da se fabrika izuzme iz privatizacije, ne umanjuju plate za 10 odsto, isplati bonus i regres, a traži se i se smena direktora, kao i bolji uslovi rada. Samostalni sindikat… »

Bez dogovora na sastanku Ministarstva odbrane i oružara, sutra nastavak štrajka

Blic 24.05.2018
U Ministarstvu odbrane danas je održan sastanak Štrajkačkog odbora Sindikata "Zastava oružje" sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom u vezi sa sindikalnim zahtevima, koji je završen bez dogovora, saopštio je Sindikat kompanije. Ranije danas… »

Kurs dinara danas 118,23

Blic 24.05.2018
Dinar danas vredi prema evru približno isto kao juče i zvanični srednji kurs iznosi 118,2327 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar je prema evru na istom nivou kao pre mesec dana, a na godišnjem nivou jači za 3,9 procenta. Od… »

Pečat napokon u istoriju - nikad, niko više neće tražiti

B92 24.05.2018
Beograd -- Vlada Srbije usvojila je Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima, kojim se ukida obavezna upotreba pečata u poslovanju privrede. Predlogom ovog zakona propisano je da se privrednom društvu ne može uvesti obavezna… »

Antić: Gaspromnjeft zainteresovan za Petrohemiju

B92 24.05.2018
Ministar energetike i rudarstva Srbije Aleksandar Antić izjavio je da su Gaspromnjeft i Naftna industrija Srbije zainteresovani za Petrohemiju. Antić je na marginama Ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu razgovarao sa predsednikom Gasproma Aleksejom… »

Nemački privrednici: SAD veruju samo u zakon džungle

Politika 24.05.2018
Američki predsednik Donald Tramp izdao naredbu Ministarstvu trgovine da sprovede istragu o uvozu automobila. BERLIN - Namera SAD da uvede nove carine na uvoz automobila je još jedan štetan udarac nemačkim ekonomskim odnosima sa SAD, izjavio je danas… »

Asocijacija malinara Srbije priprema protest zbog niskih otkupnih cena

Beta 24.05.2018
Proizvodjači malina u celoj Srbiji uskoro će započeti proteste ako se na sastanku za sedam-osam dana ne dogovore sa otkupljivačima o ceni maline, rekao je danas predsednik Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović. On je agenciji Beta rekao da… »

Azijske berze: Ulagači oprezni, moguće carine na uvoz automobila u SAD

Gde investirati 24.05.2018
Na azijskim berzama u četvrtak se trguje oprezno zbog neizvesnosti u vezi trgovinskih pregovora između Washingtona i Pekinga i poruke predsednika SAD-a Donalda Trumpa o mogućem uvođenju carina na uvoz automobila. MSCI indeks azijsko-pacifičkih… »