Ekonomija arhiva vesti 24.05.2018

Potpisani kolektivni ugovori za 11.228 radnika železnice

Beta 24.05.2018
Poslovodstva i sindikati četiri železnička preduzeća Srbije, i ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović su danas potpisali kolektivne ugovore koji će omogućiti bolje uslove rada 11.228 zaposlenih na železnici… »

Ruske železnice spremne za nove projekte u Srbiji

RTV 24.05.2018
BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa generalnim direktorom ruske kompanije "RŽD internešenel" Sergejom Pavlovim o realizaciji tekućih projekata i potencijalnim novim zajedničkim… »

Vulin odbacio gotovo sve zahteve oružara, ne da ni direktora

N1 Info 24.05.2018
Radnici Fabrike oružja Zastava donose odluku nastavljaju li štrajk. Tokom dana štrajkački odbor imao je sastanak s ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom, koji je gotovo sve njihove zahteve odbacio. Izvor: N1 Oko ključnih stvari - poput smene… »

Vulin: Nema popuštanja pred zahtevima oružara

Dnevnik 24.05.2018
BEOGRAD: Nema popustanja pred zahtevima oružara koji štrajkuju, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin i dodao da sindikat ne može da menja rukovodstvo i da Zastava oružje ne može biti izuzeta iz zakona. On je rekao da je vrlo zabrinut, jer u… »

Srednji kurs 118,22 dinara za evro

Gde investirati 24.05.2018
Zvanični srednji kurs dinara iznosiće danas 118,22 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će prema evru biti na istom nivou kao pre mesec dana, a na godišnjem nivou jači za 4,0 procenta. Od… »

Vlada ukida pečat za poslovanje u privredi

Radio 021 24.05.2018
Vlada Srbije usvojila je na danas predlog izmena Zakona o privrednim društvima, kojim se ukida obavezna upotreba pečata u poslovanju privrede. Izmenama se propisuje da se privrednom društvu ne može uvesti obavezna upotreba pečata u poslovnim pismima… »

Antić: Gaspromnjeft zainteresovan za Petrohemiju

Politika 24.05.2018
Sankt Peterburg - Gaspromnjeft i NIS su zainteresovani za Petrohemiju i u narednom periodu biće intenzivirani razgovori sa ruskom stranom, izjavio je danas ministar energetike Srbije Aleksandar Antić nakon sastanka u Sankt Peterburgu sa predstavnicima… »

Nemačka komora o američkim tarifama: SAD veruju samo u zakon džungle

Beta 24.05.2018
Namera Sjedinjenih Američkih Država da povećaju tarife na uvoz automobila predstavlja "još jedan gadan udarac na ekonomske odnose" te zemlje s Nemačkom, izjavio je danas predsednik Unije nemačkih privrednih komora Erik Švajcer (Eric Schweitzer)… »

Proizvođači malina će uskoro započeti proteste

Nova ekonomija 24.05.2018
Proizvođači malina u celoj Srbiji uskoro će započeti proteste ako se na sastanku za sedam-osam dana ne dogovore sa otkupljivačima o ceni maline. Pedsednik Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović rekao je da proizvođači traže prosečnu… »

Azijske berze: Ulagači oprezni, moguće carine na uvoz automobila u SAD

Gde investirati 24.05.2018
Na azijskim berzama u četvrtak se trguje oprezno zbog neizvesnosti u vezi trgovinskih pregovora između Washingtona i Pekinga i poruke predsednika SAD-a Donalda Trumpa o mogućem uvođenju carina na uvoz automobila. MSCI indeks azijsko-pacifičkih… »