Izvor: BBC News arhiva vesti 24.05.2018

Istraga o MH17: Ruska brigada oborila malezijski avion

BBC News 24.05.2018
Raketu koja je oborila malezijski avion ispalila ruska brigada, objavio međunarodni tim istražitelja. Međunarodna istraga utvrdila je da je raketu koja je oborila avion Malezija Erlajnsa nad istočnom Ukrajinom ispalila ruska brigada. Navode da je… »

Sofi Lionet: „Otrovni" par koji je ubio svoju dadilju

BBC News 24.05.2018
Zašto je Sofi Lionet, dadilja iz Francuske, mučena i ubijena u kući u kojoj je bila zaposlena. Par koji je mučio dadilju iz Francuske pre nego što je zapalio njeno telo u bašti osuđen je za ubistvo. Zašto su Sabrina Kuder i Usem Meduni ubili… »

Politički novajlija Đuzepe Konti je novi premijer Italije

BBC News 24.05.2018
Predsednik Italije je nominovao Kontija za premijera posle 11 nedelja pregovora. Predsednik Italije Serđo Matarela je imenovao novo lice za premijera Italije, čime je omogućio da dve populističke stranke formiraju vladu. Antielitistički pokret Pet… »

Tramp otakazao susret sa Kim Džong Unom

BBC News 24.05.2018
Posle niza oštrih saoptšenja, Tramp je pismom obavestio Kim Džonga da otkazuje zakazani sastanak. Američki predsednik Donald Tramp otkazao je planirani samit sa liderom Severne Koreje Kimom Džongom Unom. Rekao je da je odluku doneo zbog „ogromnog… »

Koliko košta umreti i ko od toga zarađuje

BBC News 24.05.2018
Još uvek ne znamo da li su Nišlije sahranjivane u ručno pravljenim sanducima i da li se to i dalje dešava. Dok u Beogradu traje rat privatnih i javnih pogrebnika, nekoliko meseci nakon optužbi da su socijalno ugrožene Nišlije sahranjivane u ručno… »

Ovako nejednakost izgleda iz vazduha

BBC News 24.05.2018
Fotograf Džoni Miler koristi dron kako bi prikazao najupečatljivije prizore nejednakosti u svetu. Fotograf Džoni Miler stvorio je seriju fotografija iz vazduha snimljenih dronom, koje prikazuju delove sveta u kojima je nejednakost najočiglednija. Ovi… »

Kako je hlamidija postala najveći neprijatelj koala

BBC News 24.05.2018
Najmanje polovina populacije koala zaražena je hlamidijom. Broj koala se drastično smanjio u poslednje dve decenije. Razlog tome je seksualno prenosiva bolest - hlamidija. Austalijska fondacija za koale procenjuje da na svetu ima oko 43 hiljade koala… »